Akbank Caz Festivali Bitmeden…

22 Ekim Cumartesi
 
Meksikalı sanatçı Sergio Mendoza, hareketli ve kıvrak müziğini müzelik olmaktan kurtararak 1950’lerdeki “big band mambo” geleneğini 21. yüzyıla taşıyan, günümüz sanatçılarının en önemlileri arasında anılıyor. Sanatçının renkli ve kalabalık topluluğuna dâhil olan Salvador Duran ise sesi, dansı ve marakası ile bu orkestraya zenginlik katıyor. “Orkesta Mendoza” , yeni albümleri ’’Vamos a Guarachar’’ın turnesi kapsamında, ilk canlı performanslarını 22 Ekim Cumartesi 22.30’da sergileyecek.
 
Gitar stili ve bestelerinin özgünlüğüyle dinleyicinin müzikal algısına farklı bir boyut getiren Timuçin Şahin de özleyenleriyle bu festivalde bir araya geliyor.  Hollanda’da başlayan müzikal serüvenini New York’ta devam ettiren sanatçı, Amsterdam Konservatuarı ve Manhattan School of Music’te eğitimini tamamladı. “Dutch Jazz Competition” birinciliği yanında,  “Jur Naessens Muziek Prijs” ve ‘’Deloitte Jazz Award’’ ödüllerini kazandı. Timuçin Şahin’I kaçırmak istemeyenler, bu cumartesi saat 19.00’da Akbank Sanat’ta buluşuyor.
 
23 Ekim Pazar
 
Usta caz gitaristi Önder Focan ve Şallıel Bros işbirliğinden doğan  “Funkbook” projesi,  pazar günü saat 20.00’da Babylon’da sahnede olacak. Oldukça beğenilen ve 2016’da albümleştirilen bu projede Önder Focan besteleri, genç saksafon sanatçıları Anıl ve Batuhan Şallıel’in katkılarıyla funky ve enerji dolu bir şekilde yorumlanıyor. 

Bir başka etkinlikte Moda’da, Saint Joseph’liler Derneği Sosyal Tesisleri’nde bulunan Club Quartier’de, yeşillikler arasındaki tarihi bir bahçede Papyon Trio eşliğinde bir pazar bruchı olarak düzenlendi.
 
Konser dışında etkinliklere de katılmak isteyenler için iki gün boyunca çeşitli panel ve atölyeler meraklılarını bekliyor.
 
 

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak