Baharla Birlikte Yenilenin

Bahar demek kat kat giysilerden kurtulmak, rahat kıyafetlere bir adım daha yaklaşmak demek. Belki de bu yüzden diyet programları hız kazanıyor, estetik operasyonlara yönelme çoğalıyor.
 
Bahar sezonu en yoğun ve en avantajlı estetik cerrahi mevsimi. İnsanlar yaza hazır olmak için yılın bu zamanında yoğun bir şekilde estetik ameliyat yaptırmaya başlıyor. Bazı insanlar kış sporlarıyla ve tatilleriyle ilgilendikleri için ilkbaharda operasyon geçirmeyi tercih edebiliyor.
 
Uzmanlar bahar aylarının, yüz germeden liposuctiona kadar herhangi bir estetik girişimin yapılabilmesi için en uygun zaman dilimi olduğunu söylüyor. Özellikle de baharı hissetmeye başladığımız bu erken dönemde henüz bol ve nispeten kapalı giysileri üzerimizden atmadığımız için örneğin karın veya kol germe ameliyatlarının vücudumuzda yarattığı değişiklikleri görünmez kılmış oluyoruz. Öte yandan lazer uygulamaları, iple veya cerrahi yüz germe gibi girişimler, göz derisi sarkması ve torbalaşmanın düzeltilmesi gibi girişimlere zarar verecek güneş ışınlarından sakınmak yine bu mevsimde mümkün.

Bahar öncesi kış ise baharda yaptırmayı düşünülen estetik cerrahi girişimleri için iyi bir hazırlık mevsimi. Kişi bir taraftan cerrahı seçmek, bütçesini ayarlamak, yapılacak ameliyatlar ile ilgili birikim kazanmak ile meşgulken öte yandan vücut şekillendirme ameliyatları öncesi kilo vermek için sağlıklı bir diyet programı uygulamak gibi bir şansa da sahip oluyor. Bu arada zamanı ve olanakları uygun olanlar da kış sporları ve kışın diğer zevklerinden de mahrum kalmadıkları gibi, iş yoğunluğunu da bu dönemde düzenleyip kendilerini baharda yaptıracakları girişimlere hazırlayabiliyor..

Öneriler Bizden, Uygulaması Sizden
Uzmanlar ilkbahar ve yaz dönemi için estetiğin trend bölgelerini ve bu bölgeler için en etkili estetik uygulamalarını şöyle sıralıyor:

Burun: MİR (minimal invazif rihinoplasti) tekniği ile burun estetiği, burnun boyutlarını küçültmek, büyültmek, ucunu yeniden şekillendirmek, burnun tümsekliğini azaltmak, üst dudak ile burun arasındaki kötü açıyı düzeltmek (burnu kaldırmak), geniş burun kanatlarının daraltılması, burun deliklerinin küçültülmesi ve burun yaygınlığının giderilmesi amacıyla uygulanıyor. Operasyon 30 dakika kadar sürüyor. Hasta 3-4 saat sonra taburcu edilerek evine yollanıyor. Ayrıca bu teknik sayesinde ödem ve morluk yok denecek kadar az oluyor.

Göz çevresi: Üst göz kapağındaki doğal deri kıvrımından giriliyor ve fazla deri miktarı alınıyor. Gözü çevreleyen kasın bir kısmı da ince bir şerit halinde çıkarılıyor ve yağın gerektiği kadarı alınıyor. Alt göz kapağında ise kirpiklerin 1 mm. kadar altından yapılan kesi ile giriliyor ve yine yağ miktarı şekillendiriliyor. Bu operasyon, gözlerde 7-8 yaş gençleşme sağlıyor.

Basen: Uzmanlar bu bölge için uygulanacak en iyi cerrahi çözümün liposuction olduğunu söylüyor. Aynı ameliyatta kalça bölgesine yapılacak yağ emme girişimleriyle kalça hatları da belirginleştirilebiliyor. Yakınmaya neden olan çöküntüler de aynı cerrahi seansta emilen yağlarla doldurulup, böylelikle yuvarlak hatlara sahip kalçaya kavuşulabiliyor. Sarkmış kalçaların şekillendirilebilmesi için deri ve yağ dokusu çıkartılabiliyor.

Karın germe: Cerrahi kesi, sezaryen izinin bulunduğu yerde oluyor. Karın geriliyor, tamamen dümdüz oluyor. Tekrar aynı bölgede yağ oluşumu söz konusu olmuyor. Karın duvarı kasları gevşemişse, dikişle karın duvarı da geriliyor. Aynı esnada karın duvarının yan bölümündeki kaslara güçlendirme dikişleri konularak, bel oyuntusu oluşturuluyor. Göbek deliği yeni yerine yerleştirilerek işlem sonlandırılıyor.
 
 
 
 
 
 

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın