Bal Deyip Geçme!

İçerisindeki kimyasallar saçlarımıza ne kadar yarar sağladığı konusunda şüphe uyandıran ürünlerin yerine doğal maskeleri evimizde yaparak saç bakımını kusursuzca sağlayabiliriz. Bunun için de binbir derde deva balın mucizevi etkisinden yararlanabiliriz. İşte ballı saç bakım maskeleri ve tarifleri;

  1. Ballı Maske 
  • 1 çay kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Malzemeleri bir kase içerisinde homojen bir karışım elde edene kadar yavaşça karıştırın. Hazırlanan maskeyi ise bir fırça yardımı ile saç yapısı ve köküne uygulayın. Etkili bir sonuç elde etmek de bu maskeyi saçta yarım saat kadar bekletin. Ardından ılık su ile saçlarınızı durulayın. Saça parlaklık kazandırmak için bu maskeyi haftada bir kez uygulamanız yeterlidir.

   2. Ballı Süt Maskesi

  • 2 çay kaşığı bal
  • 2 su bardağı süt

Sütü cezvede ısıtın. Ardından ılık sütün içerisine 2 çay kaşığı kadar bal ekleyin. Balı eriyene kadar iyice karıştırın. Hazırlanan sütlü bal maskesini de saçınıza uygulayın ve 20 dakika kadar nemli havluyla saçınızı sarın. Ardından ılık suyla yıkayın. Yıpranmış saçlarınızı tedavi eden bu maskeyi haftada bir kez uygulamanız yeterlidir.

Merve Akdoğan

İstanbul Üniversitesi Radyo TV bölümü mezunu olan Merve Akdoğan, web içerik editörüdür. Moda, Kadın, Stil, Güzellik, Seyahat/Gezi alanlarında içerikler üreten editörümüz, alanında uzman isimlerle röportajlar da yapmaktadır.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak