Balkan Mutfaklarının Güzide Tatlısı; Krofne

Kullanılan malzemeleri nedeniyle son derece lezzetli ve doyurucu. Ayrıca Türk mutfaklarında da yerini almış sevilerek tüketilen tatlıların başında geliyor..

Kullanılacak Malzemeler:

2 Yemek Kaşığı Toz Şeker

2,5 Su Bardağı Ilık Süt

1,5 Paket Yaş Maya

6 Su Bardağı Elenmiş Un

1 Çay Bardağı Sıvı Yağ

3 Çırpılmış Yumurta

1 Çay Kaşığı Tuz

Bir Miktar Pudra Şeker

Lokmaları Kızartmak İçin:

6 Su Bardağı Sıvı Yağ

Hazırlanması:

Derin bir cam kap içerisine 1,5 su bardağı ılık sütü, 2 yemek kaşığı toz şekeri, 1,5 paket yaş mayayı elektrikli bir mikserde maya eriyene kadar çırpın. Karışımın üzerine ılık sütün kalan kısmını ilave ederek çok az bir süre daha karıştırarak kabın üzerini kapatın. Kabınızı 20 dakika kadar beklemede bırakın. Diğer bir kap içerisine çırpmış olduğunuz 3 yumurtayı, 1 çay bardağı sıvı yağ ve 1 çay kaşığı tuzu ilave ederek mikserle bu karışımı da köpükleşinceye kadar çırpın.
Hazırladığınız karışımı mayalı karışım içine ilave ederek belli bir süre daha karıştırın. 6 su bardağı elenmiş unu karışımın içerisine azar azar katmak suretiyle elinize yapışacak derecede hamur kıvamı elde edin. Hamurunuzu top haline getirip bir kenarda 2-3dakika kadar bekletin. Dinlenen hamurun altına ve üzerine eşit şekilde un serpin.
Bu hamuru buzdolabı poşetinin içine koyarak yaklaşık 1 saat kadar mayalanmak üzere bırakın. Süre sonunda hamuru poşetten çıkartarak merdane ile çapı 50 cm büyüklükte yuvarlak olarak açın. Su bardağınızın yuvarlak ağız kısmıyla hamurdan daireler halinde kesin. Kesilen daire şeklinde hamurlarınızın üzerini bir tülbentle kapatarak 20 dakika daha dinlendirin.
Ocağın üzerine kızartma tavası veya derin kap koyarak 6 su bardağı sıvı yağı koyun. Yağ kızana kadar ocakta ısıtın. İçine yuvarlak lokma tanelerini atarak altını ve üstünü iyice kızartın. Yağdan çıkardığınız lokmaları üzeri kâğıt peçete ile kaplı bir tabağa koyarak lokmaların fazla yağı çekmesini sağlayın. Soğuduktan sonra lokmaların her iki tarafına pudra şekeri serpin. Arzuya göre kızarmış lokmaların içine az ölçülerde kayısı, çilek marmeladı veya çikolata sosu sıkabilirsiniz.

Merve Akdoğan

İstanbul Üniversitesi Radyo TV bölümü mezunu olan Merve Akdoğan, web içerik editörüdür. Moda, Kadın, Stil, Güzellik, Seyahat/Gezi alanlarında içerikler üreten editörümüz, alanında uzman isimlerle röportajlar da yapmaktadır.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın