Bulgaristan’ın En Ünlü Kayak Merkezi Bansko

Bansko, geniş ve her türlü zorluk derecesinde kayak pisti barındıran Pirin dağları eteğinde, uygun fiyatları ile kayakçıların gönlünde taht kurmuş bir kayak merkezidir.

Bansko, Bulgaristan’ın en iyi ve gelişmiş kayak merkezlerinden biridir. Kayak sporu ve dağcılık açısından bilinen bir belde olsa bile Bansko’da mevcut havaalanı yoktur. Bu merkeze en yakın havaalanı Sofya’da bulunan Vrazhdebna Havaalanı.
 

bansko

Buraya haftanın hemen hemen her günü THY ile İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Sofya’ya yaklaşık 1 saat 15 dakikalık uçuşlarla direkt uçulabiliyor. Sofya-Bansko arası yolculuk mesafesi 160 Km. dir. Beldeye havaalanından araç kiralamak suretiyle kayak merkezine ulaşılıyor.
 

bansko 3

Bansko’yu pek çok turistin kış mevsiminde seçmesinin tek nedeni kayaktır. Tabi ki bu kayakla kalmıyor. Spa, restoran, eğlence mekânlarının çeşitliliği burayı özel hale getiriyor. Bansko ayrıca oldukça ucuz bir kayak merkezi. Kayak yapmayı sevenlerin ucuz yer arayanların tek tercihi burasıdır. Bansko’ya gitmişken Sofya’yı da ziyaret etmeden geçmemeniz tavsiye olunur.  
 
 

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın