Çay Saatlerinin ve Sofraların Hafif Lezzeti Gül Tatlısı

Normal hamur renginin haricinde çeşitli renklerde bulunan gıda boyası da katmak suretiyle bu tatlıyı rengârenk yapabilme imkânına sahipsiniz.

Kullanılacak Malzemeler:
3 Yumurta
1,5 Çay Bardağı İrmik
150 Gram Tereyağı
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
1 Tatlı Kaşığı Sirke
1,5 Çay Bardağı Yoğurt
1 Paket Vanilya
Hamurun Alabildiği Kadar Un

Şerbeti İçin Kullanılacak Malzemeler:
4 Su Bardağı Su
4 Su Bardağı Toz Şeker
3-4 Damla Limon Suyu

Tatlının Hazırlanması:
Tatlının yapımına öncelikle şerbetini hazırlamakla başlayın. Orta büyüklükte derin bir tencereye 4 su bardağı suyu ve 4 su bardağı toz şekeri ilave ederek kaynamaya bırakın. Kaynama süresi fokurdama aşamasına geldiğinde içine 3-4 damla limon suyu sıkın bir iki dakika kadar kaynattıktan sonra ocağın altını kapatarak ateşten alın.
Diğer bir tarafta büyük bir cam kâse içerisine oda sıcaklığındaki 150 gram tereyağını, 3 yumurtayı, 1,5 çay bardağı yoğurdu, 1,5 çay bardağı irmiği, 1 çay bardağı sıvı yağı koyarak bir el çırpıcısıyla yaklaşık kıvamına gelene kadar çırpın. Kıvam olan karışım içine 1 tatlı kaşığı sirke, 1 paket vanilyayı ve alabildiği kadar unu ekleyerek elinizle kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğurarak bir hamur elde edin. Hamurunuzu çok az bir süre dinlendirin. Elde ettiğiniz tatlı hamurunu tam ortadan eşit iki parçaya bölün. Merdaneyle 2-3 mm. kalınlığında açın. Açılan yuvarlak hamurunuzu çay bardağının yuvarlak ağzı ile 3-4 parça kesin. Bu yuvarlak parçaları eşit olacak şekilde diğer yarısının üzerine gelecek şekilde üst üste getirin. Üst üste hazırlamış olduğunuz parçaları rulo şeklinde yuvarlamak suretiyle sarın.  Ortadan ikiye keserek iç ortasına badem veya arzuya göre kırık ceviz koyun. Kestiğiniz kısımlar altta kalacak şekilde hazırladığınız fırın tepsisine dizin. Fırınınızı daha önceden hazırlamış olduğunuz 180 derecede tatlı hamurlarının üzerleri kızarana kadar pişmesini sağlayın. Tatlılarınızı fırından çıkardıktan sonra büyük boy bir cam kayık tabak içine alın. Üzerlerine ılık şerbeti dökerek hamurların şerbeti çekmesi için bir süre bekletin. Arzuya göre üzerine Antep fıstığı tozu gezdirerek servis edebilirsiniz.

Merve Akdoğan

İstanbul Üniversitesi Radyo TV bölümü mezunu olan Merve Akdoğan, web içerik editörüdür. Moda, Kadın, Stil, Güzellik, Seyahat/Gezi alanlarında içerikler üreten editörümüz, alanında uzman isimlerle röportajlar da yapmaktadır.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın