Cildinizi Parlak Ve Canlı Tutacak 10 Altın Öneri

Özellikle hanımlarda cilt kuruluğu, cildin cansız durması  çok büyük bir problemdir. Bu nedenle cilt bakımını azami bir dikkatle yapmalı, cildimizi sağlıklı tutunmak için elimizden geleni yapmalıyız. Cildinizi parlak ve canlı tutunacak altın öneriler ile  sağlıklı, genç, canlı, muhteşem görünen bir cilde sahip olabilirsiniz.

Sağlıklı bir cilt için 10 altın öneri

1 ) Cildinizin kurumasını önlemek ve canlı bir cilde sahip olmak için bol bol su içmelisiniz. İçtiğiniz su cilt hücrelerini besleyecek ve cildinizin nemli kalmasını sağlayacaktır. Bu nedenle gün içinde bol bol su tüketmelisiniz.

2 ) Güneşte uzun süreler kalmak zorundaysanız güneş koruyucu kremler, ultraviyole ışınlardan koruyucu kremler kullanmalısınız. Bu kremler ve güneş koruyucuları cildinizin hücrelerini güneş ışınlarının olumsuz etkilerinden koruyarak cildinizin parlaklığını yitirmesini engelleyecektir.

3 ) Kanserin en büyük etkeni olarak bilinen sigaradan uzak durun. Sigara içindeki etken maddeler cildinize yerleşerek sağlıklı hücrelerin ölmesine neden olacak ve cildinizin pul pul görünmesine sebep olacaktır. Bu nedenle sigaradan uzak durmak zorundasınız.

4 ) Cildinizin nemli kalması için uygun nemlendirici kullanmanız gereklidir. Nemlendiricileri cildinizin nem oranını koruyarak parlak ve canlı kalmasını sağlayarak sağlıklı bir cilde sahip olmanızı sağlar. Yanlış nemlendiriciler ise cildinizin zarar görmesine neden olur.

5 ) Cildinizin gün içinde canlı ve parlak olmasını istiyorsanız sabahları ılık suyla yıkamalısınız. Ilık su cildinize terapi etkisi yapacağından sağlıklı ve parlak bir cilde sahip olmanızı sağlar.

6 ) Beslenmenize dikkat ederek cildinizin sağlıklı kalmasını sağlayabilirsiniz. Öğünlerde tüketeceğiniz taze besinler sayesinde almanız gereken vitamin ve mineralleri yeteri kadar alarak cildinizin sağlıklı bir şekilde beslenmesini sağlayabilirsiniz.

7 ) Düzenli olarak yapacağınız spor ile cildinizde bulunan toksinlerin vücuttan dışarı atılmasını sağlayabilirsiniz. Düzenli olarak yapılan spor cildinizin genç bir cilt olmasını sağlayacağı gibi sağlıklı bir vücut yapısına sahip olmanızı sağlayacaktır.

8 ) Günlük uyku düzeninizi sabitleyin. Uyku saati yetersiz olduğunda cildiniz erken yaşlanma belirtileri gösterecektir. Ortalama 6.5  saat uyku bir insanın sağlıklı olması için yeterlidir. Yeterli uyku cildinizin diri, canlı, parlak olmasını sağlayacaktır.

9 ) Gün içinde havada bulunan toz, kir ve kimyasal partiküllerine maruz kalan cildinizi gün içinde bir kez kolonyalı mendil veya pamuk ile silmelisiniz. Cildinize yapışan partiküller kıl köklerinin tıkanmasına ve cilt hücrelerinin ölmesine neden olacaktır.

10 ) Cildinizi korumak için deri içine işleyen dövme, kimyasal enjekte etme veya deri altına işlenen her hangi bir işlem yaptırmamalısınız. Deri altına yapacağınız her hangi bir enjekte işlemi cildinizin kararmasına ve parlaklığını yitirmesine neden olacaktır. Bu tür olumsuz bir etkiye maruz kalmamak için azami dikkat göstermelisiniz.

Merve Akdoğan

İstanbul Üniversitesi Radyo TV bölümü mezunu olan Merve Akdoğan, web içerik editörüdür. Moda, Kadın, Stil, Güzellik, Seyahat/Gezi alanlarında içerikler üreten editörümüz, alanında uzman isimlerle röportajlar da yapmaktadır.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak