Cildinizi Yenilemeye Ne Dersiniz?

Soğuk havaya maruz kalıp kuruyan, matlaşan ve cansızlaşan, sivilce ve lekelerle yıpranan cildinizi modern yöntemlerle ve son dönem teknolojik gelişmeler ile ışıltılı bir görünüme kavuşturmak artık oldukça basit. İşte ünlü dermatologlardan cildi yenilemenin en etkili yolları…

 

​Sağlıklı ve Doğal Beslenin

Sağlıklı beslenmenin her şey ile alakası olduğu gibi cilt sağlığı ile de alakası vardır. Sebze ve meyvelerin vitamin ve antioksidan kaynakları olduğunu düşünürsek, cildimiz için ne kadar önemli olduklarını anlayabiliriz. Özellikle cilt sağlığında faydalı olan C, E, A ve B vitaminleri içeren besinleri tüketmeye özen göstermelisiniz. Peki, hangi vitamin için hangi besini tüketmeniz gerekiyor dediğimizce;

C vitamini: Çilek, kuşkonmaz, domates, narenciye, avokado, soğan, ananas ve kuşburnu.

E vitamini: Yeşil yapraklı sebzelerde, baklagillerde, fındık, ceviz gibi kabuklu yemişlerde, sıvı yağda ve hububatlarda bolca yer alıyor.

A vitamini: Karaciğer, balkabağı, yeşil kabak, havuç, balık yağı, ıspanak, lahana, kırmızıbiber ve tatlı patateste bolca bulunuyor.

B vitamini: Hububatlarda, balık, süt, et, yumurta, yoğurt, yeşil yapraklı sebzeler, kuru yemişler ve buğdayda bolca bulunuyor.

 

Günde 2 Litre Su İçmeyi İhmal Etmeyin

​Su içmek her şeyin başı olduğu gibi sağlıklı bir cilt görüntüsünün de başı. Günde mutlaka 2 lt su içmeye özen göstermelisiniz.

​Teknolojik dokunuşlara merhaba deyin!

Yukarıda bahsettiklerimiz cildinizi sağlıklı beslenme ve spor ile güzelleştirme adımları idi. Şimdi bahsedeceklerimiz ile teknolojik dokunuşlar ile cildinizi yenilemenin en basit ve en iyi sonuçlu yöntemleri…

 

Fraksiyonel lazer
Sivilce izi ve leke sorunu ile uzun zamandır mücadele eden biriyseniz, çözüm aslında çok basit! Tüm bu izlerin giderilmesinde en modern teknoloji olan fraksiyonel lazer aylık seanslar halinde uygulanır.

 

PRP
PRP son zamanlarda sıkça duyulan güzellik uygulamalarından birisi. PRP işleminde kişinin kendi kanından elde edilen trombositlerden zengin büyüme faktörü içeren plazma yine kişinin kendisine enjeksiyon yöntemiyle veriliyor. Bu işlem cilde uygulandığında cilt daha parlak ve lekesiz bir görüntüye kavuşuyor.

 

Peeling
Peeling işlemini duymayan yoktur herhalde. Cilt soyma olarak da bilinen bu işlem; ciltteki lekeleri, sivilce izini ve siyah noktaların giderilmesini sağlıyor.

Pelin Bozdağ

Üsküdar Üniversitesi Medya Ve İletişim Sistemleri son sınıf öğrencisi olan Pelin Bozdağ, sitemizde moda, trend, kültür-sanat alanlarında yazılar kaleme almaktadır. Bozdağ, gittiği kültür sanat etkinliklerini Aysha okurları ile paylaşmayı sever.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın