Cildinizin Kurtarıcılarından; Asitler

Şimdi içinizden ’Yüze asit mi sürülürmüş, canım?’ dediğinizi duyar gibiyiz. Fakat her cilt tipine ve problemine göre farklı asitler kullanılarak hazırlanan cilt toniklerinin faydasını görmeden karar vermemelisiniz. Bunun için elbette hangi cilt için hangi asidin gerekli olduğunu iyi bilmek gerek.

İşte yüzümüze iyi gelecek asitlerin kısa tanıtımı…

Hyalüronik Asit
Cilt ve vücudun ihtiyacı olan nem için vücudun kendiliğinden ürettiği bir asit olan hyalüronik asit, genelde her cilt tipi için uygun olan kurtarıcı bir nemlendirici görevinde.

Glikolik Asit
Adeta bir servet ödeyerek cilt bakımı yaptırdığınız yerlerde en çok yapılan uygulamalardan birisi olan glikolik asit içeren bakım maskeleri; yaşlanma belirtileri, çizgiler ve kırışıklıklar için en büyük yardımcılardan birisidir.
Haftalık cilt bakım rutininize bir veya iki kez uygulayacağınız peelingin içerisinde %15 oranında glikolik asit bulunmasına önem gösterirseniz, düzenli kullanımda cildinizdeki farklılığı da keşfedeceksiniz.

Salisilik Asit
Sivilce problemi yaşayanların kurtarıcı yardımcısı haline gelen salisilik asit, özellikle de en çok şikayet edilen akne kızarıklıkları ve akne şişlikleri görüntüsünü azaltmaktadır. Hem vücudumuzda hem de meyvelerde doğal olarak bulunan bu asidi kullanabilecek en uygun cilt tipi ise şüphesiz ki karma ve yağlı olanlardır.
 

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak