Diyet Kahvaltı Önerileri

Diyet kahvaltı listesi için illa bir diyet listesine bağlı kalmanız gerekmiyor, bazı noktalara dikkat ederek nispeten daha az kalorili ancak güne başlamak için gereken enerjiyi verecek, besleyici bir kahvaltı menüsünü kendiniz de oluşturabilirsiniz.

Düşük yağlı veya düşük karbonhidratlı diyet listelerinde yumurtaya pek yer verilmez ancak doyucu bir kahvaltı için haftanın bir kaç günü yumurta yiyebilirsiniz.  Az yağlı çırpılmış yumurta veya sebzelerle hazırladığınız bir omlet iyi bir seçim olabilir.

Lif bakımından zengin gıdalar tokluk hissini uzatarak öğle yemeğine kadar daha kolay dayanmanıza yardımcı olur. Lifli meyveler, yulaf, yaban mersini, keten tohumu gibi besinler kompleks karbonhidratlar bakımından oldukça zengindir. Vitamin ve mineral bakımından zengin meyveler öğle yemeğine kadar kan şekerini dengeleyerek iştahınızı azaltmaya yardımcı olur. En faydalı meyve salatası için farklı renklerde meyveler kullanın çünkü farklı renklerdeki meyveler farklı vitamin ve mineraller içerir.

Eğer “kahvaltı insanı” değilseniz ve kahvaltı yapmak zor geliyorsa evden boş mideyle çıkmak yerine sebze ve meyve suyuyla hazırladığınız “kahvaltılık içeceği” deneyebilirsiniz. Önemli olan kan şekerinin düşmesini önleyerek diyet programına bağlı kalabilmek. Evden çıkmadan sadece muzlu süt içmek bile ihtiyacınız olan enerjiyi sağlayabilir. Diyette olun olmayın ne yapıp edip kahvaltı için mutlaka vakit ayırın. leblebi diyeti

Av. Seher Tuba Çevik

Yerli ve yabancı birçok firmaya hukuk danışmanlığı yapan yazarımız Av. Seher Tuba Çevik, Aysha’da hukuk alanında yazılar yazmaktadır.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak