Düşleyen, Üreten, Kazanan Kadınlar: “Gönül Ağacı”

Petrol Ofisi’nin sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında düzenlenen projenin amacı; istihdama katılım güçlüğü yaşayan, el emeği ile ürettikleri ürünlerini gelire dönüştürme olanağı bulamayan kadınlara destek sağlamak olarak biliniyor. Aynı zamanda geleneksel Anadolu el sanatlarından izler taşıyan el işlerini destekleyerek, üretim sürekliliği sağlamak da Gönül Ağacı projesinin öncelikli hedefleri arasında.

“Gönül Ağacı” Projesi kapsamında ürünler, profesyonel tasarımcı danışmanlığı eşliğinde el emeği ve göz nuru ile üretiliyor; tasarım felsefesi olarak yerel ve geleneksel stilleri kullanmaya odaklanılıyor.

20 üretici kadınla 2014’te başlayan proje, Ağustos 2015 itibariyle 200’ün üzerinde üretici kadına ulaşmış durumda. Ürün portföyünde; kişisel aksesuar, ev ve kırtasiye grubu, hediyelik eşya ve oyuncak kategorileri olmak üzere tamamı el üretimi olan yaklaşık 80 adet ürün bulunuyor.

İstanbul’da 28 Petrol Ofisi istasyonu ile başlayan satış zinciri; Ankara, İzmir, Antalya, Adana, Çanakkale, Muğla şehirlerini de içine alıp giderek genişliyor. Ayrıca İstanbul’daki merkezi lokasyonlarda bulunan Migros ve Mjet mağazalarında da Gönül Ağacı ürünleri ilgilileriyle buluşuyor.

Kadın istihdamını arttırmak ve ev ekonomisine katkı sağlamak üzere, Ünye Çok Amaçlı Toplum Merkezi’nin (ÇATOM) ‘Ünye Dokuması’ isimli projesine, dokuma tezgâhı sağlayarak destek veren OMV Petrol Ofisi; şimdi de Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV) ortaklığıyla hayata geçirilen “Gönül Ağacı” ile kadınların ekonomik durumlarını ve yaşam kalitelerini iyileştirme yönündeki projeye güçlü bir şekilde destek veriyor.
 
Tüm çabaları ile kadınlara düşlerini gerçekleştirme fırsatı veren Gönül Ağacı, şimdi de Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği tarafından düzenlenen 2016 Altın Küre Ödülleri’nde ‘’Toplum İlişkileri’’ kategorisinde ödüle layık görülerek bizleri gururlandırmaya devam ediyor. Sizler de alacağınız her ürün ile bu anlamlı projeye destek olup; düşleyen, üreten, kazanan kadınların yanında olabilirsiniz…
 

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak