Erzurum’da Toz Karda Kaymanın Tam Zamanı

Burada kayak sezonu Ekim ayının sonlarına doğru başlayarak Mayıs ayına kadar devam eder. Bölgesel olarak çok kuru bir havaya sahip olduğundan dolayı hava sıcaklığı geceleri -40 derecesine ulaşır ve kar örtüsü kalitesini bozmaz. Palandöken kayak merkezi 22 kar pistinden oluşan komple tesislerden biridir. Pistlerin toplam uzunluğu 28 km en uzun parkuru 12 km.dir. Erzurum hava alanına olan uzaklığı 30 dakika sürer. Şehre ulaşım imkânları kolay olduğundan burada bulunan otel ve misafirhanelerden yararlanılabilir.

Erzurum’da alışveriş yapma olanaklarınız tahminlerinizin de ötesindedir. Erzurum denince akla ilk gelen ‘Oltu Taşı’dır. Oltu Taşı işçiliği açısından belli bir üne kavuşmuş olarak dünyaca bilinmektedir. Oltu Taşı küpeler, tespihler ve bilezikler gelenlerin ilgisini çeker. Burada satın almanız gerekenler arasında akide şekeri ve limonlu şekiller yer alır. Ayrıca çay tiryakileri bu şekerlerle çay içmektedir. Erzurum’da gezilecek yerler arasında tarihi zenginlikler ve çarşılar bulunmaktadır. Konaklama için pek çok alternatif ve lokasyon sizleri bekler. Çifte Minareli Medrese Erzurum’da gezilecek mekânların başında gelir. Erzurum’un simgesi olmuş tarihi eserlerden biridir. Medrese’nin ihtişamlı süsleme tekniği gelenleri hayranlık içinde bırakır. Erzurum Kalesi Bizanslılar tarafından yapılan tarihi eser olarak kayıtlara geçmiştir. Bu kale iç ve dış kale olarak iki bölümden oluşur. Kalenin iç kısmında Ortaçağ dönemlerinde gözetleme kulesi olarak kullanılan Tepsi Minare yer alır. Tarihi eser ve kazılardan çıkan eserler Arkeoloji Müzesi’nde bulunmaktadır. Burada özellikle Höyük kalıntıları gelenlerin ilgisini çeker. Müzenin Helenistik salonlarında lahitler, pişirilmiş topraktan yapılan kaplar, altın küpeler yer almaktadır. Tabiat ve doğa harikalarından olan Tortum Şelalesi benzersiz doğa görünümüyle gelenleri karşılar. Dünyanın üçüncü şelalesi unvanına sahiptir.  

Erzurum mutfakları sunduğu benzersiz lezzetleriyle ayrı bir yere sahiptir. Buraya gelenlerin ilk yedikleri yemek Cağ Kebap’tır. Diğer taraftan çorbalarıyla ünlü bir şehir olarak bilinir. Tıka basa doyuran çorbalar 5 TL fiyatla bu lezzetleri gelenlerin beğenisine sunar. Erzurum’a gelip Kadayıf Dolması yemeden ağızları tatlandırmadan gitmek olmaz. Yemeklerin hemen arkasından sunulan çay mükemmel bir lezzete sahiptir. ‘Çay İçmek’ burada denenmesi gerekenler arasında bulunmaktadır.
 
 

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın