Fotoğraflarda Güzel Çıkmanın Altın Kuralları

Doğru Işık Yakalayın
Fotoğraf çekmek için en güzel saatler günbatımı ve doğumudur. Bu saatlerde ışık düşük olduğu için fotoğraflarınız daha güzel çıkar.  Işığın yüksek olduğu saatler, yani öğle vakitleri fotoğrafın tüm kusurlarını ortaya çıkarır.  Eğer selfienizi iç mekânda çekecekseniz pencereyi önünüze alarak dışarıdan gelen doğal ışıktan yararlanın. Selfienizin güzel çıkmasını sağlamanın diğer yolu ise doğal ışık etkisi yaratacak beyaz kâğıdı çenenizin altında tutmak. Beyaz kâğıt yüzünüzdeki ışığı dengeler.

Hangi Açıdan Güzelsiniz?
Her insanın güzel çıktığı bir açı vardır. Doğru açınızı bulabilmeniz için kendinizi 6-7 farklı açıdan çekin. Doğru açıya karar verdiğinizde fotoğraf çektirmek sizin için çok daha kolay olur.

Arka Planı Arkada Bırakmayın
Fotoğraf çekinirken arka planı önemseyin.  Arka planınızdaki dekorasyonun ve renklerin uyumlu olması dikkati üzerinize çeker.
 

selfie

Saç ve Makyajınıza Özen Gösterin
Her halinizle güzelsiniz. Bu güzelliğinizi saçınız ve makyajınızla taçlandırdığınızda fotoğraflarınız daha mükemmel olur.

Doğru Aplikasyon ve Filtreleri Kullanın
Yüzünüze en uygun filtreyi seçmek için bütün filtreleri fotoğrafın üzerinde deneyin. Birçok özelliği olan fotoğraf aplikasyonları ise işinizi kolaylaştıracaktır.

Tüm bu ipuçlarını uyguladıktan sonra kendinize güvenin ve gülümseyin…
 
 

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak