Geleceğin Teknolojik Evleri

Bu alanda sıkça sözü edilen bir terim gündemde, ”Gelecek”… Geçmişte icat edilen her türlü gereksinim farklı boyutlarla içine teknolojinin de girmesiyle birlikte geleceğe taşınıyor. Bu arada gelecek için tasarlanan evlerin nasıl olacağı şu günlerde merak konusu.

Teknolojik gelişmeler çok hızlı bir şekilde yoluna devam ederek bu günden çok daha ileri seviyelere gidecek. Ev tasarımlarına da yansıyacak olan teknoloji bilim kurgu filmlerini arattırmayacak gibi görünüyor. Bu alandaki hızlı gidişe dur deme devri sanırız bitiyor.

Gelecekte uçan evleri görmek belki de şaşırtıcı olmaktan çıkacak. Bu teknolojiyle yapılan evler gözlere sıra dışı hoşluk kazandıran tasarımlara dönüşecek. Dünyada her geçen gün artan nüfus dağılımı yeryüzündeki yerleşim birimlerini belki zorlayabilecek, konut alanı bulmak zorlaşabilecek. Teknoloji bu soruna da çözüm getirerek gökyüzündeki evler için konumlanma çalışmalarına başlayacak. Bunların hepsi kesin olmamakla birlikte varsayım.

Teknolojinin gelişmesiyle beraber insanlar günlük ihtiyaçlarını belki daha az alet kullanarak karşılayabilecekler. Tabi dediğimiz gibi hepsi ihtimal ve hepsi bir ihtimalden ibaret.

Av. Seher Tuba Çevik

Yerli ve yabancı birçok firmaya hukuk danışmanlığı yapan yazarımız Av. Seher Tuba Çevik, Aysha’da hukuk alanında yazılar yazmaktadır.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın