Gözaltı morluklarından kurtulmanın yolları

Gözaltı morluklarının çok çeşitli nedenleri var. Genetik faktörler, düzensiz ve kalitesiz uyku, ilaç alımı, kötü beslenme, hormonlar, düzensiz yaşama, yetersiz su alımı vs… Vücudun yeteri kadar dinlenememesinin etkisini fazlası ile hissettiren gözaltı morluklarını azaltmak veya gidermek için bakım, makyaj, estetik gibi yöntemleri deneyebilirsiniz. İşte sizi gözaltı morluklarından kurtaracak birkaç çözüm önerisi:

Göz çevresi derisinin çok ince olması nedeniyle özellikle güneşten fazlasıyla etkileniyor. Güneş kremi alırken mutlaka göz çevresini de koruyacak kremler almalısınız.

Göz makyajınızı çıkarmak için kullandığınız krem ya da makyaj temizleyiciler de morluklara neden olabiliyor. Göz makyaj temizleyicisi alırken anti alerjik, parabensiz ve çift fazlı olanları kullanmanızı öneririz. Ama geleneksel yöntemleri kullanmak istiyorsanız tek önerimiz gül suyu ve acıbadem sütüdür.

Aydınlatıcı krem alırken meyanköklü, c vitaminli, retinol, arbutin ve papatya özlü olanları seçebilirsiniz. Alacağınız tüm ürünlerin anti-alerjik olmasına ayrıca dikkat edin. Eğer bu kremler de yüzünüzdeki renk dengesini sağlamıyorsa bir dermatoloğa gitmenizde fayda var.

Su her derde deva olduğu gibi cildimiz için de şifalı bir kaynak. Bolca su tüketin ve yüzünüzü daima soğuk su ile yıkayın. Çünkü sıcak su göz altı torbalarınızın şişmesine neden olabilir.

Bakım kremleri ile gözaltı morluklarınızı çözemediyseniz tıptan faydalanabilirsiniz. Cilt rengini açmak için lazer ve peeling tedavisi uygulanabiliyor. Her iki yöntem de göz çevresi cildinin ince ince soyulmasını, dolayısıyla cildin tazelenerek daha açık ve parlak bir renge bürünmesini sağlar.

Göz altı morluklarının nedeni göz çevresindeki cildin çok ince olmasına, bu bölgedeki yağ yastıkçıklarının erimiş olmasına bağlı ise; bu durumda uzmanından bölgeye uygulanacak özel dolgu maddelerinin enjeksiyonunu tercih edebilirsiniz.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak