“Guguk Kuşu” Sahnede!

Başrollerini Oktay Kaynarca ve Deniz Uğur’un paylaştığı oyun, tutuklu olduğu cezaevinde çalışmaktan kurtulmak için deli taklidi yaparak güvenlik önlemleri daha az olan bir akıl hastanesine sevk edilen bir mahkûmu konu alıyor.

Oyun boyunca mahkûm McMurphy üzerinden “Deli kimdir?” “Delileri sistem mi yaratır?”, “Kim deli ya da kim akıllı?” sorularına cevap aranıyor. McMurphy bu süre içerisinde kuralları çiğniyor, kaçma planları yapıyor aynı zamanda diğer hastalarla da farklı bir diyalog kuruyor. Bu kendi başına buyruk hareketleri, özgürlüğüne olan düşkünlüğü nedeniyle de soğuk, suratsız ve otoriter Başhemşire Ratched ile sorunlar yaşar. İkilinin arasındaki çatışma ve birbirlerine üstünlük kurma çabaları, normal olmaya çalışmanın deli olmaya çalışmaktan daha zor olduğu mizahi bir üslupla dile getiriyor.

Oyuncu kadrosunda Oktay Kaynarca, Deniz Uğur, Galip Erdal, Levent Can, Kevork Türker, Yiğit Pakmen, Melda Narin, Ali Deniz Çelik, Onur Kırat, Umut Avcı, Gamze Uçar, Dorukan Kenger, Engin Demircioğlu, Onur Yenidünya ve Kayhan Yıldızoğlu’nun yer aldığı Guguk Kuşu; 10 Aralık Cumartesi 20.30′ da Zorlu PSM’de sahnede!
 

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak