Hafta Sonu Bir Planınız Var Mı?

Cumartesi Etkinlikleri

The Victor Wooten Band feat. Dennis

5 Grammy ödüllü ABD’li müzisyen, besteci, yazar ve yapımcı Victor Wooten; ABD’li caz/funk davulcusu Dennis Chambers ve yine ABD’li caz saksofoncusu Bob Franceschini’nin konuk sanatçı olarak yer aldığı grubu The Victor Wooten Band ile 12 Kasım’da Zorlu PSM’de sizleri bekliyor. Uzun zamandır beklenen bu etkinlik saat 21.00’da başlıyor.

Çizgi Diyarında Bir Gün

Oyun, çizgi filmde izlediği karakterle arkadaş olan ve bu sayede bilmediği pek çok şeyi öğrenen Berke’nin hikâyesine davet ediyor sizi. Çizgi dünyasının güzelliği ve eğlencesi ona hem kitap okumayı sevdirdi hem de birçoğumuzun bilmediği yeni şeyle tanıştırdı.
Müzik, dans ve eğlencenin bir arada olduğu Çizgi Diyarında Bir Gün, Cevahir AVM FunLub Sahnesi’nde, saat 14.30’da…

Güneşin Sofrasında Nazım ile Brecht

Genco Erkal, 20. yüzyıl edebiyatının iki önemli noktasını, Nâzım Hikmet ile Bertolt Brecht’i güneşin sofrasında bir araya getiriyor. İki ozan, keyifli bir müzikal söyleşiye koyulurken onlara; Kurt Weill, Hanns Eisler, Zülfü Livaneli, Fazıl Say, Timur Selçuk, Cem Karaca ve Edip Akbayram gibi usta isimler eserleriyle eşlik ediyor. Güneşin Sofrasında Nazım ile Brecht; savaş, barış, vatan hasreti, kısaca yaşamaya dair her şeyi tartışıp daha iyi bir dünyaya duyulan özlemi dile getiriliyor. Genco Erkal’ın uyarlayıp yönettiği oyuna, piyanoda Yiğit Özatalay, viyolonselde Deniz Doğangün, klarnet ve saksofonda Çağdaş Engin eşlik ediyor. Oyun, Kenter Tiyatrosu’nda saat 20.30’da izleyicisiyle buluşuyor.

Pepee

Çocukların kahramanı Pepee, Torium Sahnesi’nde unutulmaz bir gösteri sunmaya hazırlanıyor. Türkiye’nin ilk milli çizgi film kahramanı, çocukların hem gelişimine katkı sağlıyor hem de şarkı ve türküleriyle eğlendiriyor. Pepee, 12 Kasım Torium Sahne’de sizi ve çocuklarınızı bekliyor. Gösteri saat 15:00’da başlıyor.

Pazar Etkinlikleri

Mimar Sinan’ın İstanbul’u

Şüphesiz Klasik Osmanlı Dönemi dediğimizde akıllara önce Kanuni Sultan Süleyman, sonra da padişahın her daim himaye ve desteğini gören Mimar Sinan gelir. Sizler de 13 Kasım Pazar günü saat 09.00’da Taksim AKM önünde toplanan gruba katılarak, gün boyunca Mimar Sinan’ın en iyi eserlerinden Beşiktaş Sinan Paşa Camii, Rüstem Paşa Camii, Kadırga Sokullu Mehmed Paşa Camii, Edirnekapı Mihrimah Sultan Külliyesi, Piyale Paşa Külliyesi, Şehzade Külliyesi ve Süleymaniye Külliyesi’ni rehber eşliğinde gezme fırsatını yakalayabilirsiniz. Ayrıntılı bilgi ve biletler için biletix.com’a başvurabilirsiniz.

İkinci Bölüm

Karısının kaybı ile büyük bir acı yaşayan ve bunu üzerinden atmaya çalışan bir erkek ile yeni boşanmış bir kadın karşılaşırsa ne olur? Hayatlarının ikinci bölümünde hak ettikleri aşkı, birbirlerinde bulabilecekler mi? Ayşen İnci, Şahin Çelik, M. Lebib Gökhan ve Veda Yurtsever İpek’in oynadığı oyun, Cevahir Sahneleri’nde saat 15:00’da…

Canım Kardeşim Müzikali

Galip ve eşi Lale, kızları Mine ve Müge’nin güzel zaman geçirmek için sadece bilgisayara mahkum olduklarını fark edince çok üzülürler. Kendi çocukluk yıllarına geri dönüp kızları için geçmişten günümüze kadar gelen Barış Manço gibi unutulmaz sanatçıları taklit ederek anlatırlar. Unutulmaz değerlerimizi bugünün çocuklarına aktaran Canım Kardeşim, kıpır kıpır bir müzikal keyfi sunuyor. Oyun, Duru Tiyatro’da saat 17:00’da.

Sema Töreni

Türkiye’de alanında ilk kurulan Mevlana Kültür ve Sanat Vakfı, Galata Mevlevihanesi Müzesi’nde sema töreni düzenliyor. Birbirinden değerli ses ve saz sanatçılarının katılımıyla gerçekleşecek olan sema töreninde, Hammamizade İsmail Dede Efendi’nin Hüzzam Ayini icra edilecek. Etkinlik saat 17:00’da başlıyor.
 
 
 

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın