Haftanın Filmleri

Havaların soğumasını fırsat bilenler, vakit kaybetmeden en yakın sinema salonuyla irtibata geçmeyi ihmal etmemeli. İşte bu hafta vizyondakiler…

CEHENNEM

Ünlü yazar Dan Brown’un bütün dikkat ve beğenileri üzerine topladığı romanı ‘’Cehennem’’ i bu sefer beyazperdede görüyoruz. Başrolünde Tom Hanks ve Felicity Jones ‘in yer aldığı filmin fragmanı bile bu filme gitmeniz için yeterli olacaktır. Tom Hanks filmde Dan Brown’un “Da Vinci Şifresi”, “Melekler ve Şeytanlar” kitaplarının da ana karakteri olan Robert Langdon’ı tekrar canlandırıyor. Filmin yönetmenliğini Ron Howard, senaristliğini ise David Koepp yapıyor.

Harvard Üniversitesi Simgebilim Profesörü Robert Langdon, bu sefer de başından yaralı bir şekilde hastane odasında gözlerini açar. Üstelik ne nasıl yaralandığını ne de bu hastane odasına nasıl geldiğini bilmemektedir. Başını hafifçe pencereden uzattığında ise Floransa’da bulunduğunu anlar. Gelişen olaylarda beraber Langdon kendini Dante’nin cehennemine giden ipuçları peşinde bulur. Floransa’nın etkileyici sokaklarından Venedik’in göz kamaştıran bazilikalarına uzanan bu yol, Langdon’ı insanlık tarihini kökünden değiştirebilecek bir mekâna sürükler. Burası çok eskiden beri medeniyetlerin buluşma noktası, her milletten bir izin bulunduğu eşsiz İstanbul’dur. Langon ya bu şehirde insanlık tarihini yeniden yazacaktır ya da kötü sona kendini hazırlamak zorunda kalacaktır.

İKİMİZİN YERİNE

İlk defa sinema filminde başrol oynayan Serenay Sarıkaya, sıradan bir kasabada yaşayan, monoton hayatının sırrını çözmeye çalışan Çiçek karakteri ile sevenlerinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Sarıkaya’ya filmde eşlik eden başarılı oyuncu Nejat İşler ise edebiyat öğretmeni Doğan’ı karakterini oynuyor.

Aile baskısıyla yaşayan Çiçek (Serenay Sarıkaya), okula yeni tayin olan edebiyat öğretmeni Doğan’a (Nejat İşler) âşık olur. Doğan, başlarda bu imkânsız gibi görünen aşka karşı koymaya çalışsa da Çiçek’ten fazla uzak kalamaz. Şimdi ikisinin de kafasında ne olacakları, aşklarını nasıl yaşayacakları sorular vardır. Sonunda bu sorulara cevap aramaları sadece onları değil ailelerinin de dâhil olduğu olaylarla sonuçlanır.

RÜYA

9.uzun metraj filmi ile izleyiciyle buluşan yönetmen Derviş Zaim Rüya’da, gelenekten ve tarihten gelen mirası taşımaya çalışan; bir yandan da kendini yenileyerek hayata devam etmenin derdinde olan mimar Sine’nin hikâyesini anlatıyor.

Sine, mesleği mimarlıkla ilgili sürekli üretme niyetinde olan güçlü bir kadındır. Yedi uyuyanlar menkıbesi üzerinden düşünerek mağara biçiminde alışılmışın dışında bir cami projesi tasarlamıştır. Projesindeki aksaklıklar ve sonunda ortaya çıkan stres sebebiyle uyku hastalığına yakalanır. Bir süre sonra da uyku hastalıkları merkezinde tedavi olmayı kabul eder ve gördüğü rüya ile olaylar gelişmeye başlar. Çünkü Sine bu uykudan uyandığında artık eskisi gibi değildir.

Merve Akdoğan

İstanbul Üniversitesi Radyo TV bölümü mezunu olan Merve Akdoğan, web içerik editörüdür. Moda, Kadın, Stil, Güzellik, Seyahat/Gezi alanlarında içerikler üreten editörümüz, alanında uzman isimlerle röportajlar da yapmaktadır.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak