Hareket  Zamanı Geldi

Tıpkı bu yazıda dediği gibi bir yelkenli düşünelim, belli bir rüzgâr yönüne ayarlamazsak yelkeni, nereye gideceğimizi bilmeden savruluruz. İşte hedef, bizim hayat yolculuğumuzda belli bir konuya konsantre olmamızı ve belirlediğimiz doğrultuda yoğunlaşmamızı sağlar.

Farklı bir şekilde söylemek gerekirse bizleri isteklerimize, hayallerimize götürecek olan şey bizim atacağımız adımdır. Çünkü aslında önemli olan sadece iki şey vardır: “YA YAPARSINIZ YA YAPAMAZSINIZ.”

Bu hayatta sadece yaşamak, öylesine var olmak için bulunmak yerine hayatımızı anlamlandırmalı, hedefler belirlemeli ve yaşamımızın boş yere harcanacak kadar değersiz olmadığını fark etmeliyiz.

Gene bir örnek vermek gerekirse; nasıl bir arı hedefi olan bal üretmeyi her gün devam ettiriyorsa, bizler de hiçbir mazeret arkasına saklanmadan kendi hedefimizi doğru bir şekilde oluşturmalı ve o hedefe doğru istikrarlı bir şekilde yol almaya başlamalıyız.

Çünkü bu hayatta eğer gerçekten nereye gideceğimizi bilirsek o zaman bizi hiçbir bahane veya engel durduramaz. Benden size en sevdiğim düşünme tarzı; “Sakın sürekli sahip olmadıklarınızı düşünmeyin, bu sadece bizim asıl sahip olduklarımızı, potansiyelimizi fark etmemizi engeller.”

Lambanın açma düğmesine basmazsanız, açılmaz…
Motorunu çalıştırmazsanız, araba hareket etmez…
Yola çıkmazsanız, gideceğiniz yere varamazsınız…

O zaman hemen şimdi harekete geçelim, çünkü hareket zamanı geldi!

Ayşe Güler Usta
Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın