Hollanda Mutfağının Lezzetleri

Peynir: Hollanda’nın peynir çeşitleri oldukça meşhurdur. Hemen her gıda marketinde bu çeşitleri görmek mümkündür. Felemenk peyniri olarak bilinen peynirin eski ve yeni diye iki ayrı çeşidi bulunuyor.  Koyun ve keçi sütünden yapılan peynirlerin daha iyi olduğu düşünülen Hollanda’da eski olarak nitelendirilen peynir çeşitleri herhangi bir süt çeşidi ile de yapılabiliyor.
 
Ossenworst: Yöresel Amsterdam yemeklerinden biri olan ve çiğ et ile baharatlarla yapılan bir jambon türüdür. Bami/ Nasi Goreng & Nasi Rames: Endonezya yemeği olan rijsttafel’in küçük hali. Baharatlandırılmış et, pirinç ya da şehriye ve en üstünde yumurta ile servis ediliyor. Broodjes: Jambon, peynir, salam, biftek ya da benzer ürünlerle yapılan küçük bir sandviç çeşidi. Erwtensoep: İçerisinde havuç, patates, domuz eti, krema ve bezelye bulunan yoğun bir çorba çeşididir. Kroketten: Et, karides ya da peynir içeriği ile hazırlanan kroket şeklinde kızartılmış köftemsi yemek çeşididir. Nieuwe Haring: Balık ve soğan ile hazırlanan bir yemektir. Özellikle yaz aylarında daha çok tüketilir. Pannekoeken & Poffertjes: Fransız kreplerine benzeyen pancake çeşididir. Üzerine pudra şekeri, reçel, marmelat ya da çikolata konur. Gerookte Paling: Yılanbalığı ile yapılır. Genellikle başlangıç yemeği olarak servis edilir. Asperges: Kuşkonmazdan yapılan bir yemek çeşididir. Limburg’da yetiştirilen kuşkonmaz ile yapılır.

Chocoladeletters: Hollanda’ya özgü bir çikolata çeşididir. Beyaz, sütlü ya da bitter çeşitleri bulunmaktadır. Günlük tüketilmekle birlikte genellikle özel günlerde tercih edilen yiyeceklerden biridir.
 

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak