İspanya’nın Geleneksel Lezzeti ; Gazpacho!

Gazpacho İspanyollara özgü bir çorba.. Kırmızı dolmalık biber, soğan, sarımsak, ekmek, domates, zeytinyağı, tuz ve sirkeden oluşan ve soğuk olarak içilen çorba çeşidi olarak İspanyol mutfaklarında yerini alıyor. Bu çorbanın farklı bir versiyonu olan Ajo Balanco ise zeytinyağı, ezilmiş badem, sirke ve kuru ekmekle yapılıyor.

Kullanılacak Malzemeler:
6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
6 Adet Domates
2 Adet Kuru Soğan
2 Adet Dolmalık Biber (Kırmızı)
3 Adet Salatalık
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
2 Tatlı Kaşığı Tuz
4 Diş Sarımsak
5 Bardak Ufalanmış Bayat Ekmek İçi
4 Yemek Kaşığı Sirke
1,5 Tatlı Kaşığı Karabiber

Yapılışı:
Sebzelerinizin hepsini iri büyüklükte doğrayın. Doğradığınız sebzeleri, 4 diş sarımsağı ve 5 bardak ufalanmış bayat ekmek içlerini mutfak robotuna atıp 4-5 dakika kadar çekin. Püre haline gelen karışımı bir tencereye boşaltın. Üzerine suyu, karabiber ve sirkeyi ilave edin ve iyice karıştırın. Bir su bardağına su koyup içine 1 yemek kaşığı domates salçasını koyarak sulandırın. Bunu ve 6 yemek kaşığı zeytinyağını karışıma ekleyin. Bir süre daha iyice karıştırın. Malzemeler iyice karıştıktan sonra üzerine bir miktar ince kıyılmış maydanoz ve kruton ekmekle süsleyip servis edebilirsiniz.
 
 

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.