İstanbul’a Yakın Hafta Sonu Rotaları

Saklıgöl
İstanbul’a bu kadar yakın olup da İstanbul’dan bir o kadar da bağımsız olan Şile, gittiğiniz ilk andan itibaren etkileyici manzarasını ayaklarınızın altına seriyor. Yeşilin her tonunu içinde harmanlayan Saklıgöl, muhteşem doğasıyla stresinize çare olacaktır. Aileniz veya arkadaşlarınızla gidebileceğiniz Şile’de, kahvaltı yapıp yemek yiyebileceğiniz göl manzarasına sahip çeşitli tesisler de mevcut.
 

Maşukiye
Şelaleden akan seslerin ahenkle dansı ile huzuru bulacağınız Maşukiye; restoranları, piknik alanları ve seyir teraslarıyla şehrin yakınında harika bir kaçış noktası… Kocaeli’yi ayaklarınızın altın seren manzarasında mükellef bir kahvaltı yapabilirsiniz. Öğle veya akşam yemeğinde yiyebileceğiniz, alabalık tesislerinde yetiştirilen taze balıklar ve kaşarlı mantarı ile tadını damağınızda bırakacak.
 

Sapanca
Sapanca’da doğa içinde, ağaçların arasında şırıl şırıl akan bir şelalenin yanı başında sucuk, menemen, eritme peynir, gözleme ve ev yapımı reçel çeşitleri eşliğinde huzurlu bir kahvaltı yapabilirsiniz. Mis gibi havası ve doğasıyla hafta sonunuzu eşsiz kılın.
 

Yuvacık Barajı – İzmit
Burası dere kıyısına kurulmuş restoranlarda yemek yiyebileceğiniz ya da masa kiralayıp kendi mangalınızı yapabileceğiniz doğa harikası bir yer. İster dere içine kurulmuş salıncaklarda sallanın, isterseniz ormanların arasında yürüyüş yapın. Yucavık, kalabalıktan ve gürültüden uzaklaşmak için oldukça ideal.
 

Kıyıköy
İstanbul’a iki saat uzaklıktaki bir başka adres de Kırklareli’ne bağlı Kıyıköy. Beldede iki katlı ahşap evlerle çevrili sokaklardan sahile uzanıp, balıkçı barınaklarını ve eskiden korsanlar tarafından kullanılan mağaraları keşfedebilirsiniz. Ayrıca Bizans dönemine ait kaleye, beldenin güneybatısında yer alan Aya Nikola Manastırı’na ve Kapadokya’daki kaya kiliselerini andıran manastıra gidip kültür turu da yapabilirsiniz.
 

İğneada
Hakkında “Trakya’nın İncisi” denilen Kırklareli’ne bağlı İğneada’da; denizi, gölleri, longoz ormanları ve saklı dereleriyle hafta sonunuzu güzel bir şekilde geçirebilirsiniz. İğneada elbette bu kadarla da sınırlı değil. Altın tozlu uzun kumsalını keşfettikten sonra, Limanköy’de bulunan 148 yaşındaki deniz fenerini, organik ballarıyla ünlü Beğendik Köyü’nü gezin. Vaktiniz kaldıysa civardaki göllere uzanın. Gezilecek başka noktaları ise; Erikli, Mert, Hamam, Pedina, Saka, Sülüklü ve Ramana gölleri ile yabani hayvan ve kuşların doğal evleri…
 

 
 

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın