İyi ki Varsınız…

Hayat neden herkese eşit değil? İnsanlar neden acı çekiyor? Neden kaderimde kötü şeyler var?

Biz insanlar durmadan başımıza gelen her dertte hayatı neden sorularıyla sorgular dururuz. Bizler hayata eğer olumsuz pencereden bakıyorsak her şey gözümüze olumsuz gelmeye başlar, tüm dertler sanki sadece bizde var, sanki tüm yanlış insanlar bizi bulmuş, sanki tüm kötülükler itinayla bizim hayatımızı seçiyor… Hayata böylesi bir açıdan bakarsak elbette huzursuzluk ve başarısızlık içinde döner dururuz.

Dünya işlerimize koşarken unutuyor muyuz? Hayat bu dünyadan asıl dünyaya, cennetimize ve sonsuzluğa açılan bir sahne sadece. Yani bugünlerin yarınları da var ve bu düşündüğümüz olumsuzlukların tersinin de adil şekilde tersine döneceği yer var. Tüm olumsuzluklara sahip olduğumuzu, kötü insanların özenle bizi bulduğunu sanmamız hem bizim bakış açımızdır hem de hayattaki kıyas ölçümüzdür. Kendi hayatımızı ve koşullarımızı kime ve neye göre kıyaslarsak ona göre olumlu ve olumlu olmayan inançlar biriktiririz.

Bir yerde okuduğum bir yazı vardı beni düşündüren: “Sular yükseldikçe balıklar karıncaları yer, sular çekildikçe de karıncalar balıkları yer, kimin kimi yiyeceğini suyun akışı belirler.”

Bu yazı ile silkelendim kendime geldim; hak var, adalet var, hiç şaşmayan terazi var, Allah var… Bizler sadece şuan ki durumumuza bakıp yanlış yer ve kişilerle kıyas yapıp hayatlarımızı berbat zannedip kendimizi zora sokmak için inanın gereğinden fazla çabalıyoruz. Bizler sadece doğru ve iyi olana bakıp, doğru yapmamız gerekenleri yapıp, zaten bizim elimizde olmayan sonuçları da Rabbimize bırakırsak ve odağımızı bakış açımızı değiştirirsek daha kolay ve rahat bununla birlikte de mutlu bir hayat bizimle olacaktır. Çünkü eğer hayatta hep güçlünün korunduğuna inanırsak hırsa gireriz ve bu hırs bizi hayata dair zorlayacak durumlara sokar. Hayatı sonsuz merhamet ve kudret sahibi Allah’ın yönettiğini defalarca aklımıza getirip kendimizi telkin etmeliyiz. Allah’ın varlığı, adaleti ile tüm sıkıntılara ‘’iyi ki var, bu sıkıntının benim başıma gelme sebebi ne ve nasıl bu sıkıntıyla mücadele edebilirim?’’ olsun deriz.      
 
Yaşam Koçu Ayşe Güler Usta
 

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın