Kişisel Gelişimin Kilometre Taşları

Yaşam sürecindeki amaçlarımız neler, yaşadığımız hayatı gerçek anlamda yaşamak istiyor muyuz? Bütün bunları istemiyorsak kendimize neler yapmamız gerektiği konusunda sorgulama yapıp öğrenmemiz gerektiği yolunda ilk adımları atmak gerekecektir. Hayatımızdaki esas hedeflere kilitlenmek küçük başarılarla yoğunlaşmak yapamayacağımız şeylerle zaman doldurmamak ve kolay olanla başlamak bu işin en sağlıklı biçimi..

Motivasyon!. Kendimizi ve çevremizdekileri motive etmenin metotlarını öğrenelim. Hayatımızın her aşamasında ihtiyaçlar belirlendikçe bunları uygulayalım. Bütün ipler bizim elimizde olmalı. Geçen her dakika, saat ve günün kontrolünü elimizde tutarak kendimizi disipline edelim. Ufak tefek hatalardan ders almak ruhumuzu manen rahatlatır.

Yapılan hataları bizi başarıya götüren hatırlatmalar olarak görmekte yarar var. Bu işin sırrı insanın öncelikle kendine inanmasıdır. Elimizi kolumuzu bağlayan inançları değil bizleri güçlendiren inançları tercih etmek başarının en değerli anahtarıdır. İletişim beşeri ilişkilerde çok önemli unsurlardan biridir. Beden dili ve hitabet konusunda eğitimler almak hem aklen hem de ruhen bizi güçlendirir. İyi şeyleri düşlemekle iyi şeyler gerçekleşir. Hayal kurmaktan korkmayın. Hayal gücü insanların en önemli tavırlarından biridir.
 

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak