Kombu Çayı ve Faydaları

Kombu çayı sağlık için birçok uzman tarafından tavsiye edilen ve sağlık üzerinde herhangi bir olumsuz etkiye neden olmayan bir çay türüdür.

Mayalanarak doğal bir şekilde elde edildiği için tıpkı kefir gibi sağlığa sayısız faydası bulunmaktadır. Bakteri ve mayalardan oluşan çayın önemli içeriği Kombucha denilen çay mantarıdır. Doğu Asya’da ortaya çıkmış, Almanya’ya 19.yüzyılın başlarında Rusya üzerinden ulaşmıştır. B grubu ve C vitaminleri bakımından zengin bir içeriğe sahip olan çayın içeriğinde yer alan bileşenler sayesinde sağlığa inanılmaz faydası bulunur. İçeriğinde yer alan bileşenlerin çoğunun antibiyotik ve vücutta detoks etkisi yapar, yani kombu çayı vücudu zararlı maddelerden arındırıcı bir özelliğe de sahiptir.
 

kombu çayı

Nasıl Kullanılmalı?
Kombu çayı %100 doğal bir besindir. Kullanmaya yeni başlayanlar tat ve kokusuna alışmaları için azar azar içerek başlamalıdır. İçerisindeki gulukronic asit vücudu zehirli maddelerden temizler. Kombu çayını öncelikli olarak sağlığımızı korumak için içmeliyiz. Kullandıkça vücut performansımızın arttığını, enerji dolu olduğumuz ve sağlıklı yaşadığımız görülecektir.

Çayın kendine has bir tadı ve kokusu bulunuyor. İçmeye yeni başlayanlar, tadı ve kokusuna alışmak için günde 1 su bardağı(200ml) ile başlayabilirler. Günde 1 su bardağı Kombu çayını bir hafta süresince içildikten sonra, ikinci haftadan itibaren yemeklerden önce ya da sonra birer su bardağı içilebilir. Daha rahat bir uyku için yatarken 1 su bardağı içmek vücudumuzu zinde tutacaktır. Fazla kilo problemleri olanlar, yemeklerden 30 dakika önce 1 su bardağı kombu çayı içmelidirler. Kilo almak isteyenler ise yemeklerden sonra 1 su bardağı içmelidirler. Sindirim problemi olanlar tok ve sütlü gıdalardan sonra içerlerse daha hızlı sonuç alırlar. Diyabet hastaları aç karnına 1 su bardağı içip tam 30 dakika sonra yiyip içmelidirler. Ağır seyreden hastalıklarda vücut direncinin kazanılması için ise günde 3-5 su bardağı içilmelidir. Gribal enfeksiyonlarda ve vücudu halsiz hissettiğimiz zamanlarda içme miktarını arttırarak vücut direncimizin yükseltilmesini sağlayarak hastalanmanın önüne geçilebilir.

Kombu çayı, canlı üründür. Buzdolabında saklanmalıdır. Buzdolabından çıktığı soğuklukta içemeyenler, ortam sıcaklığında ısıtarak içebilirler. Özellikle hastalar üşütmemek için buna dikkat etmelidirler. Açılan şişeler 1 hafta içerisinde tüketilmelidir. Ayrıca şişelerin kapakları sıkıca kapatılmalıdır. Bir defada içilecek miktar, yaş gruplarına göre şu şekild olmalıdır:

18 yaş ve üzeri 200 ml ( 1 su bardağı )
15-17 yaş 150 ml (3/4 su bardağı)
10-14 yaş 100 ml (1/2 su bardağı)
5-9 yaş 75 ml (1 çay bardağı)
3-4 yaş 50 ml ( 1/2 çay bardağı) 
2 yaş 40 ml (2/3 çay bardağı)
1 yaş 20 ml (1/3 çay bardağı)
 

kombu çayı

Kombu Çayın Faydaları
En önemli özelliği ömrü uzatmasıdır.  Tüm salgı bezlerini ve hormon savunmasını uyarır, vücudun pH dengesini sağlar. Vücuttaki atık madde ve zehirli maddelerin suda çözülebilir hale gelerek atılmasını sağlar. Kan dolaşımını hızlandırıp metabolizmayı uyarır ve kalp ritmini düzenler. Yüksek tansiyonu düşürür, huzursuzluğu yatıştırır. Sindirim sisteminin daha rahat çalışmasını sağlar ve mide düzensizliklerini giderir. Astımı, kan şekeri seviyesini sabitleyerek, şeker hastalığını tedavi eder. Alerjileri hafifletir ve zamanla giderir. Karaciğeri yeniler, böbrek faliyetlerini geliştirir.

Hücre duvarının yeniden oluşumunu sağlar. Multiple sclerosis (MS) hastalığında kullanılır. Damar sertliğini (arterioscloresis) tedavi eder. Elastikiyet sağlar ve gevşek eklemleri kuvvetlendirir. Eklem iltihabı (arthritis) ve romatizmaya, gut hastalığına iyi gelir. Böbrekteki ve idrardaki kumu döker, safra kesesi taşlarını düşürür. Vücuttaki ürik asit ve kolesterolü suda erir hale getirerek vücuttan atılmasına yardımcı olur. Kabızlık problemini giderir, hemoroidi tedavi eder. Yorgunluk bitkinlik ve sinirliliği giderir. Herpes virüsünün soğuk algınlığı ağrılarını ve uçuk oluşturmasını engeller. Siğil ve cilt lekelerini yok eder, anjine çare olur.
Epstein-Barr virüsüne dayanan kronik yorgunluk hissini tedavi eder.

Ayrıca kan sayımını normalize eder. Akciğerlerdeki bronşiti, öksürük ve balgamı gideririr. Bademcikleri tedavi eder (sirkeleşmiş çay, gargara şeklinde kullanılabilir). Kan damarlarını genişleterek ve kardiak kasını uyararak kalp problemlerini giderir. Adale ağrılarını giderilmesinde yardımcı olur ve kısırlığı yok eder.

Günümüzde Kombu Çayının Önemi

Hipokrat : “Gerçek iyileştirme, vücudun kendisini iyileştirmeyi teşvik etmektir.” diyerek, hastalanmadan önce tedbir almanın önemini ortaya koymuştur. Son yıllarda özellikle gelişmiş ülkelerde, tıp bilimi çalışmalarının bir bölümünü, hastalığı iyileştirmekten ziyade, hastalığı önleme konusuna kaydırmıştır. Gelişmiş toplumlar, eski kültürlere kulak vermeye başlamışlardır. Bu hastalığı iyileştirirken bir dizi yeni hastalığın meydana çıkmasına sebep olan ilaçlar yerine, insanlık bu gün daha değişik yöntemler beklentisi içindedir.

Günümüzde sanayinin kontrol edilemez olumsuz etkileri ile çevre kirlenmesi, elektronik cihazların günlük hayatımızda vazgeçilmez olarak kullanılması, radyoaktivitenin çok yoğun olarak artması, gıda üretiminde tarım ilaçlarının yoğun kullanılması, bitki ve hayvan ürünlerindeki genetik yapının değişmesi, GDO lu gıdaların üretilmesi, beslenme bozuklukları, büyük şehirlerdeki yoğun stres hayatı ve benzeri unsurlar sebebiyle kanser gibi ölümcül hastalıklar hızla artıyor. Kanser gibi hastalıklara sebebiyet veren bu faktörler vücudumuzda toksinlerin ve geri dönüşü zor etkilerin oluşmasına sebep olur. Özellikle kanser hastalarına ilk olarak yapılması gereken, vücudunu kansere sebebiyet veren zehirli maddelerden arındırarak, doğal koruma mekanizmasını yeniden kurmaktır.

Kombu çayı; vücudu bu zehirlerden temizleyerek, vücudun dirilmesini sağlar. Vücut yenilenir, hastalıklarla mücadeleye başlar ve kendi kendini iyileştirir. Günümüzdeki önemi tamamen doğal ve organik olmasından kaynaklanır.
 

kombu çayı

Sizler de faydasını anlatarak bitiremediğimiz bu çayı deneyimlemek istiyorsanız www.klinikarezonans.com’dan ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. Acil Tıp&Biorezonans Uzmanı Ayşe Yeltik, Kombu çayı ile ilgili ‘’Kombu çayını kliniğimizde satışa sunup hastalarımıza öneriyor olmamızın çıkış noktası, Kombu çayının bilinen probiyotikler listesi içerisinde ön sıralarda yer alması, bağırsak florasını destekleyen, bağırsakta sağlıklı bakterilerin artmasını sağlayan zengin bir içeriğe sahip olmasıdır. Aynı zamanda kilo vermeye de yardımcıdır. Ev yapımı yoğurt, kefir, Korelilerin Kimchi’si, Almanların Sauerkraut’u, Kombu çayı ve ev yapımı turşu; zengin B, C vitaminleri ve sağlıklı bakteriler sayesinde dünyada bilinen en güçlü probiyotiklerdir.’’ dedi.
 
Klinika Rezonans Sağlık Hizmetleri:
Bebek Mahallesi Çatalhöyük Sokak
Günaydın Apartmanı  2/2 Beşiktaş – İstanbul
 
 

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın