Lüks Bir Tutku…

 

süperyat

Streets of Monaco
 
Streets of Monaco listemizin en pahalı süperyatı. 1 milyar dolar değerindeki yüzen ada, isminden de anlaşılacağı gibi yapımı süren Streets of Monaco’nun ilham kaynağı. İçerisinde park ve bahçeler, şelale, kuaför, spa ve masaj salonları gibi kendinizi şımartabileceğiniz her şey mevcut. Süperyatta en küçük kamara 135, suit kamara 365, tekne sahibinin “dairesi” ise tam 1.460 metrekare büyüklüğünde.
 

süperyat

Dubai
 
Dubai Emiri Muhammed Bin Rashid Al Maktoum’un 400 milyon dolar değerindeki yatı, dünyanın en büyük üçüncü yatı olarak biliniyor. Dubai, saatte 2.300 dolarlık yakıt tüketiyor, deposunu 500.000 dolara dolduruyor. Sadece kaptan maaşının ise 22.000 dolar olduğu söyleniyor.
 

süperyat

 
Eclipse
 
Son zamanların en çok konuşulan yatı Eclipse’nin yapım aşaması neredeyse 5 yıl sürmüş. 340 milyon dolar değerindeki yat, medyadan da sık sık adını duyduğumuz Rus trilyoner Roman Abramovich’e ait. Dünyanın en uzun süperyatı olma ünvanını 163,5 metrelik boyuyla elde eden Eclipse’de; iki tane yüzme havuzu, iki tane helikopter pisti ve çok şaşıracaksınız belki ama füze savunma sistemi bulunuyor…
 

süperyat

 
The Rising Sun
 
200 milyon dolar değerindeki The Rising Sun, bir motoryat. Oracle’ın CEO’su Larry Ellison’ın sahibi olduğu yatın toplam uzunluğu 138 metre. Almanya Lürssen Tersanesi’nde yapımı tamamlanan The Rising Sun, 28 knot hıza kadar ulaşabiliyor.
 

süperyat

 
Lady Moura
 
Suudi bir iş adamı olan Nasser Al Rashid’e ait Lady Moura, 210 milyon dolar değerinde. 8 milyar dolarlık servete sahip olan iş adamı, yatında 90 kişiyi ağırlayabiliyor. 30 metre uzunluğunda iki yardımcı botu da olan yatın bazı yerlerinde ise 24 karat altından ismi yazıyor. 
 

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak