Moda Tesettüre Girdi…

                     Yıllarca yazılıp çizilen konuşulduğu her ortamda eleştiriler alan Moda ve tesettür kelimesinin yan yana gelmesinin bile suç sayıldığı dönemlerin üstünden çok bir zaman geçmeden o herkesin çok merak ettiği” Modanın, tesettürü kalıplarından çıkarıp yozlaştıracağı gerçek değerlerinin dışına çıkartacağı” fikri bugün Türkiye dâhil Tüm Dünyada geçerliliğini kaybediyor.
 

tesettür

                    Kendine uygun kıyafetleri bulma noktasında yıllarca sıkıntılar yaşayan kimliğini kaybetmeye başlamış Tesettürlü kadına başta Türkiye’deki Büyük Moda Markaları olmak üzere Dünya moda Devleri de dâhil Tamamen tesettürün kalıplarına uygun koleksiyonlar hazırlamaya başladı. Siz buna ister ticari rant deyin isterseniz unutulan kadınların geç de olsa hatırlandığını varsayın benim için en büyük gerçek yıllarca konuştuğumuz ortamlarda bile eleştirilerin odak noktasında olduğumuz “Moda Tesettürün içini boşalttı” cümlesinin “Moda tesettüre girdi “cümlesiyle yer değiştirmeye başlamış olması.
 

moda tesettür

                 Tesettürlüyüm diyen kadına beş yıl önce baktığınızda daracık pantolonların üstüne sadece basenleri kapatan bir bluz giyiyorken şimdi buna Sokak da dâhil gerçek ölçülerin dışında çok az kadına rastlıyoruz. Hemen hemen tüm markaların ölçülere dikkat ederek üretimler yapması bunu dünya Markalarının da desteklemesiyle zirveye ulaştı.
 

tesettür moda

Dolce Gabbana’nın abaya koleksiyonundan En son New York Moda haftasında Anniesahasibuan’ın 2017 showuna kadar  hatta kulağımıza gelen fısıltılara göre bir kaç dünya devi markanın da tamamen tesettür koleksiyonlar hazırlayacağı sürprizlerine kadar “Moda tesettüre girdi” Girmeye de hazırlanıyor diyebiliriz.
 

hijab moda

                  Modanın çizgi ve renkleriyle Tesettürü desteklediği, Tesettürün Moda olanı kabul ederken Ölçü ve kalıplarının dışına çıkmadığı Moda ve Tesettürü yan yana getirip konuşmaktan korkmayacağımız günlerin devam etmesi dileğiyle…SEVGİYLE KALIN. 

                                                                                                        Safiye EKİZ
                                                                                                        MODA TASARIMCISI

 

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak