Neden Bu Mutsuzluk?

Bunun sebebi ise mutluluğu çok büyük şeylerde aramamızdan kaynaklanmaktadır. Fakat şunu bilmeliyiz ki mutluluk hiçbir zaman gözümüzde büyüttüğümüz, hep sahip olmak istediğimiz o lüks araba, deniz manzaralı bir villa, son model bir akıllı telefon, büyüleyici taşlara sahip bir mücevher değildir. Mutluluk her zaman küçük şeylerdedir. Bir insan lüks arabaya sahip olduğu zaman hayal ettiği kadar mutlu olmayacaktır hiçbir zaman. Mutluluk, sevdiğin bir yemeği yerken hissettiğin, sevdiklerinle beraber olduğun küçük ve basit gözüken bir andır; mutlu olma hayalidir aslında. Bunu bilerek yaşayan çok az sayıda insan kaldığı için şu an çoğunluk mutsuzdur. Bize küçük şeylerden mutlu olan insanlar lazım. Çünkü o insanlar bilir iyiliğin, hayatın, aldığın nefesin önemini. En önemli şey sağlıktır mesela hayatta, huzurlu olmaktır. Kafanı yastığa koyduğunda yüreğinden gelen huzurla kapatmaktır gözlerini. Sevdiklerin tarafından sevilmektir, sevildikçe daha çok sevmektir. Hatta bazen çok mutsuzken eline kalem alıp yazı yazmaktır. Umuttur, pes etmemektir. Hayat çok kısayken herkesi, her şeyi affedebilmektir. Affetmek çok büyük erdemdir, unutulmamalıdır.

Mutlu olmaktan çok bahsettik mutsuz olmaya değinirsek; mutsuz olmak her koşulda mümkündür. Mutsuz olmak daha zordur aslında şu kısacık hayatta. Nefes alıyorum mutluyum diyebilir bir insan. Tam da bardak meselesidir mutsuz olmak! Boş tarafına bakmaya odaklandın mı hiçbir zaman doluyu görememektir. Hayatta tıpkı böyledir. Mutsuzluğa ve kaybettiklerine odaklanmışken, ayağına kadar gelen fırsatları görememektir.

Bir Başka Mutsuzluk Sebebi Olarak: BEKLENTİ
İnsanlığın en büyük sorunlarından birisi de şüphesiz bu hayattan ve insanlardan beklediğimiz şeylerdir. Birinin bizi sevmesini beklemek en büyük mutsuzluk sorunudur ve hatadır! Kimsenin bizi sevmesine ihtiyacımız yok. Kendi kendini sevemiyor musun diye sorarlar adama. Seviyoruz tabiki! İnsan bu hayatta en çok kendini sevmez mi? Kimsenin verdiği değere, sevgiye ihtiyacımız yoktur ve olmamalıdır. Bizim hayatımız başkalarının hayatlarına bağlı olduğu sürece özgürlük de mutluluk da çok uzaklarda kalacaktır.
Bizler bugün mutlu olmak istiyorsak eğer en başta güne pozitif başlamalıyız. Derin bir nefes alıp hareketlenmeliyiz. Plan yapmalıyız. Unutulmamalıdır ki sistemli olmak bizi rahatlatır, işlerimizi en kısa sürede bitirebilmemizi sağlar. Gün veya hafta içinde yapılacaklar ve yapılmayacaklar listesi hazırlanmalıdır. Hatta insan mutluluklarının da bir listesini yapıp her sabah uyanınca bunları okumalıdır. Okumak ve yazmak güzeldir, herkes en az günde 20 sayfa kitap okumalıdır. Türü ne olursa olsun her şeyi okumak, anlamak bizi geliştirir. Hep ileriye götürür. Gün içinde birey kendini şımartmalıdır. Bazen en sevdiği tatlıyla bazen çok istediği o elbiseyi almakla mutlu olabilir insan. Ve günde en az bir kez sevdiklerine sarılmalıdır, onlarla konuşmalıdır. İnanın sevgi en güzel terapidir, mutluluktur. Bu asla unutulmamalı ve her şeyi, herkesi sevgi ile kucaklamalıdır insan. İnsan mutlu olma çabasından hiçbir zaman vazgeçmemeli, pes edeceğini hissettiği anda bunları tekrarlamalıdır. Mutlu insan sağlıklı insandır, sevmeyi bilen insandır. Sevmeyi bilmek önemlidir çünkü insan sevebildiği kadar mutludur; sevildiği kadar huzurlu. Şimdi kalk ve mutlu olmaya başla, hayat çok ama çok kısa!

Merve Akdoğan

İstanbul Üniversitesi Radyo TV bölümü mezunu olan Merve Akdoğan, web içerik editörüdür. Moda, Kadın, Stil, Güzellik, Seyahat/Gezi alanlarında içerikler üreten editörümüz, alanında uzman isimlerle röportajlar da yapmaktadır.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın