Doğal Makyaj Trendi

Geçtiğimiz sezon podyumlardan ünlü ödül törenlerine, sokak modasından günlük hayata kadar her yere yayılan makyajda kontür trendini bu sezon elimizin tersi ile itiyoruz! Yoğun ve bir hayli abartılı bir görüntüye ulaşmanıza neden olan kontür trendi bu sezon yerini daha doğal ve daha taze bir görüntü sunan doğal makyaj trendine bırakıyor.

Sezonun az ama öz makyaj uygulamalarından birisi olan doğal makyajın temel kodları…

Makyaj

Doğal Makyaj Tekniği

Doğal makyaj tekniğinde, amaç çok doğal bir görünüme sahip olmak. Bu teknikte amaçlanan şey; kontür makyajının yüzünüzde bıraktığı o ‘çok uğraşılmış’ görüntünün aksine daha canlı, taze ve ışıl ışıl bir ten oluşturmak. Son zamanlarda bir çok ünlü ismin de tercih ettiği doğal makyaj trendini en iyi şekilde uygulamak için işte en temel uygulama adımları…

Makyaj

Doğal makyajda  uygulama yaparken kaçınmanız gereken ilk şey kuru ve mat bitişli fondötenler kullanmaktır. Bunun yerine cildinize uygun bir makyaj bazı kullanarak makyajınıza başlamak işinizi bir hayli kolaylaştıracaktır. Ardından hafif bir BB krem veya renkli nemlendirici ile cildinizde renk eşitliği sağlamalısınız. Devamında ise aydınlatıcı yardımıyla elmacık kemikleri, burun kemiği ve kaş kemiklerinizi aydınlatmalı ve cildinizi daha canlı ve taze bir görüntüye kavuşturmalısınız.

Makyaj

Bu yöntemde en dikkat edilmesi gereken noktalardan birisi de aydınlatıcı seçimi olacaktır. Ten renginize uygun bir aydınlatıcı seçimi, uygulanan makyajın can alıcı noktalarından birisidir. Eğer bronz ve esmer bir tene sahipseniz altın yansımalı aydınlatıcılar ile cildiniz daha aydınlık gözükebilir. Eğer beyaz tenli iseniz hem beyaz hem de pembe alt tonu aydınlatıcılar sizin için ideal olabilir.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın