Saçlarınıza Hacim ve Parlaklık Kazandırın

Bazen yataktan kalktığınızda, saçlarınızın en yıpranmış halini görmeniz mümkündür. Saçlarınız mat, kuru ve cansızdır. Bu durumu geçici olarak çözüme kavuşturarak, günü devam ettirebilirsiniz. Ancak stresli bir tempo yaşayın ya da yaşamayın, saçınızda bu problemler devam edecektir. Bu sorunlarınıza çok para harcamadan, kolay ve hesaplı saç maskeleri uygulayarak son verebilirsiniz.

Saçlarında bu sorunlarla karşı karşıya kalan kişilerin, dışarıya çıkarken bile özgüvenini kaybettiği görülmektedir. Evden çıkmak yerine, evde kalmayı tercih etmek ya da saçlarını sımsıkı toplayarak çıkmak, kişilerin kendilerine ürettiği geçici çözümlerdir. Ancak hindistan cevizi yağı ile hazırlayacağınız kolay bir maske, saçlarınıza hacim kazandıracak ve eski parlaklığını geri kazandıracak.

Bunun için yapmanız gereken çok basit. Bir çay kaşığı hindistan cevizi yağı ve bir miktar yoğurdu karıştırın. Yoğurdun doğal olmasına dikkat edin. Bu karışım canlandırıcı ve antioksidan özelliğe sahip olduğu için, saçlarınızı kısa sürede onarıp parlaklığını geri kazanmanıza yardım edecektir.
Daha da etkili bir sonuç için, maskeyi saçınızda 15 dakika bekletip ılık suyla duruladıktan sonra. Yarım su bardağı elma sirkesi ve yarım su bardağı suyu karıştırarak, saçlarınıza 10 dakika masaj yapabilirsiniz. Sonrasında saçlarınızı yeniden durulayabilirsiniz. Sonuçlara inanamayacaksınız.

Merve Akdoğan

İstanbul Üniversitesi Radyo TV bölümü mezunu olan Merve Akdoğan, web içerik editörüdür. Moda, Kadın, Stil, Güzellik, Seyahat/Gezi alanlarında içerikler üreten editörümüz, alanında uzman isimlerle röportajlar da yapmaktadır.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın