Sanat Dolu Bir Koleksiyon: COS x Agnes Martin

Sanatçının kendisinden ilham alan, kadın ve erkeklere özel parçaların olduğu kapsül koleksiyon, toplam 12 parçadan oluşuyor. Koleksiyonun sergisi, müzenin gelmiş geçmiş en büyük retrospektif sergilerinden biri olma özelliği taşıyor.
 

cos koleksiyon

 
20. yüzyılın önde gelen ressamlarından olan Agnes Martin, soyut dışavurumcu  ve minimalist akımlar arasındaki çalışmalarıyla vizyon sahibi bir köprü niteliği görüyor. Narin tonlarda renk paleti, geometrik çizgi ve örgüleri ile tanınan sanatçı; uzun yıllardır COS tasarım ekibine ilham kaynağı oluyor. Koleksiyondaki her bir parçanın kalıpları, geniş kesimli çalışıldı; bitirişler ise tıpkı sanatçının giydiği tarzdaki kıyafetlerden yola çıkılarak tasarlandı.
 

cos koleksiyon

cos koleksiyon

Koleksiyonda kullanılan her bir tekstil baskısı ise, COS tasarım ekibi tarafından Agnes Martin’in belirli eserlerinden esinlenilerek geliştirildi. Keten ve kanvas gibi naturel kumaşlar ile yumuşak renkler koleksiyonda ön plana çıkarılıyor. Martin’in eserlerinde görülen sakin, organik ve düzensiz havayı yakalamak için de kare ve çizgiler elde çizilip dikildi.
 

cos koleksiyon

Her bir dokunuşunu Agnes Martin’in belirli eserlerinden alan COS x Agnes Martin Koleksiyonu, New York Guggenheim Müze mağazası ve COS’un belirli mağazalarında satışa sunulacak. Elde edilen gelirin Agnes Martin Vakfı’na bağışlandığı sergi, 11 Ocak 2017 tarihinde sonlandırılacak.
 

cos koleksiyon

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın