Spor Yapanlar İçin Vazgeçilmeyen Besin

Kemik ve kas sağlığı için gerekli mineraller içeren et en faydalı besin kaynakları arsında yer alıyor. Et tüketimi, sindirim sistemi için oldukça faydalı. Besleyici olmasıyla vücudun ihtiyaç duyduğu enerjiyi yüksek oranda sağlıyor. Kreatin maddesi sadece ette olduğundan hayvansal gıdalarda bol miktarda bulunmaktadır. Beyin sağlığı açısından önemlidir.

Etin sağladığı kreatin fiziksel, zihinsel performansı arttırır. Bütün bunların yanında et B6, B12 vitaminleri yönünden omega 3 içerir. Düzenli et tüketimi zihinsel ve fiziksel sağlığı korumanın önemli parçasını oluşturmaktadır. Düzenli ve kararında et yemek kas sağlığının korunmasına yol açar. Özellikle kuzu eti kas sağlığı için oldukça faydalıdır.

Kırmızı et demir açısından oldukça zengindir. Buna yönelik olarak vücutta demir üretimini arttırarak anemi hastalığına yakalanma riskini azaltır. Alyuvarların çoğalmasına katkıda bulunarak kan sağlığının korunmasını desteklemektedir. Kilo verme aşamasında olanlar için diyet yapanların en önemli besin kaynağıdır. Dana etinin damar hastalıklarına yakalanma riskini kaldırdığı ortaya çıkmıştır. Selenyum açısından oldukça zengindir ve kolon kanseri gibi ciddi hastalıklardan korur.

Merve Akdoğan

İstanbul Üniversitesi Radyo TV bölümü mezunu olan Merve Akdoğan, web içerik editörüdür. Moda, Kadın, Stil, Güzellik, Seyahat/Gezi alanlarında içerikler üreten editörümüz, alanında uzman isimlerle röportajlar da yapmaktadır.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak