Topuk Dikeni Nasıl Oluşur, Tedavi Yöntemleri Nedir?

Yataktan kalktıktan sonra atılan ilk adımlarda ayak topuklarında ağrı meydana geliyor, adım atmakta güçlük çekiliyorsa topuk dikeni tanısıyla karşı karşıya geliniyor demektir.

Başlayan topuk ağrıları bir müddet sonra kesilmektedir. Gün boyunca ayakta kalınmakla beraber yorgunluk hissedildiğinde tekrarlama olasılığı yüksektir. Topuk dikeninin tedavi safhalarında en önemli nokta istirahattır. İstirahat esnasında ağrıyan bölgeye 2-3 kez buz kompresi uygulanır. Topuk dikeni rahatsızlıklarında mutlaka uzman bir doktora başvurulmalı verilen ilaçlarla tedavi edilerek kısa sürede iyileşmesi sağlanmalıdır. Yapılacak egzersiz hareketleriyle bu süreç hızlandırılabilir.

Topuk dikenine bitkisel tedavi uygulamaları da iyi gelmektedir. Bu hastalığın önlenmesi anlamında istirahat önemlidir. Uzun süreli ayakta kalmaktan kaçınılmalı mümkün oldukça istirahat etmeye ağırlık verilmeli ortopedik ağırlıklı ayakkabılar kullanılmalı fazla kilodan kaçınarak zayıflayarak topuklara binecek beden yükünün azalmasına dikkat gösterilmelidir.

Merve Akdoğan

İstanbul Üniversitesi Radyo TV bölümü mezunu olan Merve Akdoğan, web içerik editörüdür. Moda, Kadın, Stil, Güzellik, Seyahat/Gezi alanlarında içerikler üreten editörümüz, alanında uzman isimlerle röportajlar da yapmaktadır.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın