Türkiye’nin En İyi Ciğer Restoranları

Canım Ciğerim: (Mersin Usulü)
Asmalımescit’teki Canım Ciğerim’i Mersinli İlhan Özkan 2000 yılında açtı. Kuzu ciğeri şişe geçirilerek kömür ateşinde pişiriliyor, salata, soğan, piyaz ve Mersin baharatlarıyla servis ediliyor.

Ciğerci Kazım-İlhan Usta: (40 yıllık lezzet)
Meşhur Edirne Ciğercisi Kazım Usta’nın ciğerlerinin ünü 40 yıllık. Damadı İlhan Şen de bu mesleğin erbabı olunca Kazım ve İlhan Usta birlikte anılmaya başladı. İnce kesilmiş dana ciğeri dolapta 6 saat bekletiliyor, sonra kızgın yağda pişiriliyor. 
 
Aydın Tava Ciğercisi: (Terbiye ediliyor)
Edirne’deki Aydın Tava Ciğercisi, tava ciğerinin en iyi yapıldığı yerlerden. Ciğer önce terbiye ediliyor, sonra tavaya atılıyor. Yanında cacık ve kurutulmuş biberle servis ediliyor. 
 
Ciğerci Apo: (Ciğer Dürüm)
Ciğerci Apo, Mersin’in ünlü ciğercisi. 1967’den beri ününü koruyor. Oturur oturmaz masanız ciğer şiş, közlenmiş soğan salatası ve piyaz ile donatılıyor.
 
Lades: (Arnavut Ciğeri)
 
Beyoğlu’ndaki Lades Restaurant da Arnavut ciğerinin en iyi yapıldığı yerlerden. Kuzu ciğerinden yapılan Arnavut ciğeri ana yemekler arasında. 11.30- 22.00 saatlerinde açık olan Lades’te Arnavut ciğeri beğendi ile servis ediliyor.
 
 
 
 
 
 
 

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak