Yaşam Alanlarında Metal Detayların Şıklığı

Dekorasyonda metalin yarattığı etki ilk etapta soğuk olabilmektedir, fakat o soğukluğu renklerin veya ahşap malzemenin sıcaklığı ile kırmak doğru olacaktır. Metal detayların kullanıldığı dekorasyonda sıra dışılığın olduğu hemen fark edilecektir. Ahşap malzemenin sıcaklığı ile birleşen metal, kusursuz ve modern bir görünüm elde etmenize olanak sağlayacaktır. Bu tarz dekorasyonlarda mekân konseptinin dışına çıkmadan, metalin ışıltısını uygun bir şekilde kullanarak dokunuşlar yapmak önemli bir detaydır. Metal ışıltısı kullanılan mekânlarda ayrıca kontrast renklerin kullanılması da doğru olacaktır. Kontrast renkler kullanılması mekândaki metalin görkeminin daha net görülmesine yardımcı olacaktır. Mor, hardal sarısı, saray yeşili, antrasit gibi renkler size önereceğim kontrast renkler arasındadır.

Fotoğraftaki görselde de olduğu gibi metal parçaların parlak şıklığı, diğer malzemelerin mat halleriyle buluştuğunda ise çok daha modern bir görünüm elde edilmektedir. Benim önerim parlak gümüş veya altın rengi metalin, her zaman mat bir malzeme ile kombin edilmesidir. Böylece mekânlarınızda sadelik, zariflik ve şıklık bir arada olacaktır.

Ayrıca altın, gümüş, bronz, pirinç gibi metalik ışıltıları mekânlarınızda bir çok alternatifte kullanabilirsiniz. Kitaplıklarda, sehpalarda, masalarda, oturma elemanlarınızda vb. gibi… Veya yaşam alanlarınızda yoğun bir metal ışıltısı tercih etmezseniz bile sadece küçük aksesuarlarda kullanarak sade, şık bir görünüm elde edebilirsiniz.

Av. Seher Tuba Çevik

Yerli ve yabancı birçok firmaya hukuk danışmanlığı yapan yazarımız Av. Seher Tuba Çevik, Aysha’da hukuk alanında yazılar yazmaktadır.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak