Yaza Hazırlıkta İlk Adım!

Yaz öncesi kıştan kalan kiloları daha hızlı vermek, daha diri bir vücuda kavuşmak için az bir zaman kaldı. Estetik Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Dilek Avşar, yağlardan kolay kurtulma yolu Lazer Lipoliz’i sizin için anlattı…
 
Özellikle yapılan doğumlar, kilo alıp vermeler ve yaşın ilerlemesi ile cildin ışığı azalır ve matlaşma başlar. Daha diri bir vücut için de cilt altında birikmiş yağların atılması gerekir. Cilt altında bölgesel olarak biriken fazla yağlar, gölde birikmiş su gibidir. Vücut metabolizmasını yavaşlatır ve vücudun yaşlanmasını hızlandırır. Bölgesel yağlar arttıkça ciltte gerginlik ve çatlamalar başlar. Kilo vermeyle de ciltte sarkmalar belirir. Bu yüzden de vücudun belirli yerlerine yerleşmiş yağların hemen vücuttan uzaklaştırılmasını isteriz.
 
Vücuttaki yağ dağılımını genetik şifre doğumdan önce belirlemiştir. Kişilerin yağ hücrelerinin sayısı sonradan artmaz. Sadece büyüdükçe ve kilo aldıkça yağ hücrelerinin hacimleri artar. Kilo verirken de yağ hücreleri küçülür ve hacim kaybeder. İşte bu yüzden bazı kişilerin karın, bazılarının basen, bazılarının da bel bölgeleri vücutlarıyla orantısız olarak daha hacimli olabilir. Ne kadar ideal kiloda da olsalar, o bölgelerdeki fazla yağlanma göze çarpar. Genetik olarak gelip sonradan da yağ miktarındaki bu artış için en etkili yöntem cerrahi olarak yağların dışarı alınmasıdır.

Lazer Lipoliz İle Yağlar Atılıyor, Cilt Sıkılaşıyor
 
Günümüzde kişilerin yoğun iş temposunda olmaları, onlara sıkıntı olan yağ miktarının az olması ya da cerrahi bir yöntem düşünmüyor olmaları lazer lipolizi gündeme getirmiştir. Tıp dünyasının son yıllarda geliştirdiği lazer lipoliz yönteminin özellikle tek seanslı ve kalıcı sonuç vermesi, tüm dünyada yoğun ilgi görmesini sağlamıştır.
 
Lazer lipoliz; bölgesel yağların lazer ışını ile parçalanarak vücuttan atılma yöntemidir. Karın, bel, sırt, kol,basen, bacak ve diz içinde birikmiş fazla yağlara bağlanan petlerle belli dalga boyunda lazer ışını verilir. Avuç içi büyüklüğündeki petler istenen bölgeye yerleştirilir. 25 dakikada maksimum dört pet bağlanır. Bu sürede lazer ışınları yağlı bölgedeki yağ hücrelerini uyarır. Yağ hücrelerinin dörtte bir oranında doğal oluşumunun (apopitoz) gerçekleşmesini sağlar. Böylece hücre bütünlüğü bozularak vücuttan atılır ve etkinin gözükmesi yaklaşık 1.5 ay gibi bir süreyi bulur.
 
Lazer lipoliz uygulaması yağların kalıcı olarak atılmasını sağlarken cildi de sıkılaştırdığı için ciltte sarkma görülmez. Bölgesel olarak yağlı olan alanlar dörtte bir oranında incelir ve sıkılaşır. Tedavi, erkek ya da bayanlara 18 yaş sonrası rahatlıkla uygulanır. Tedavi sonrası normal yaşantıya hemen geri dönülür. Tedavinin sonuçları 3 ay içinde tamamlanır. Lazer lipoliz bölgeselse başka bir tedaviye ihtiyaç kalmaz. Ancak bölgesel yağlar için yapılan lazer lipoliz sonrası tüm vücutta sıkılaşma ve incelme isteniyorsa da ultrosonik ve lazer tedavileri kombine edilerek uygulanır. Lazer lipoliz yapılan bölgeleri ya da genel olarak vücudun selülit ve sarkma sıkıntısı olan  alanlarını, ultrosonik ve lazer destekli tedavilerle desteklemek çok önemlidir. Ultrasonik cilt sıkılaştırma tedavilerine karposksi terapinin ve lazer tedavilerinin de eklenmesi, sıkılaşma ve incelmeyi daha da hızlandırır. Bu tedavi protokolünde de yaklaşık haftada iki gün, 16 seans olarak program yapılarak tüm vücudun sıkılaşması ve incelmesi sağlanır.
 
Sadece yaz ayları öncesi değil; tüm zamanlarda istenen sonuçların etkisini görmek ve yapılan işlemlerin etkisinin kalıcı olması kişilere bağlıdır. Bu  uygulamalar sağlıklı beslenme ve yürüyüşle desteklendiği sürece de kalıcı olacaktır ve kişinin sağlıklı yaş almasını sağlayacaktır.
 

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak