Yemek Yemeyen Çocuklar İle Başa Çıkma Rehberi

Son zamanlarda çocuğu yemek yemediği için sızlanan, çocuğuna yemek yedirmek için türlü oyunlar geliştiren hatta televizyon ve videoya bile başvuran annelerin varlığı, çocukların yemek yememe sorununu ciddi bir mesele haline getirmiştir. 

Peki, yemek yemeyen çocuğa nasıl davranılmalıdır? İşte işin uzmanlarından yemek yemeyen çocuklara yapılması gerekenler…

Zor yemek yiyen bir çocuk zor bir çocuktur ve ebeveynlerin sınırlarını çoğu zaman zorlayabilir. Fakat bu durumda sakin olmak ve gerginlik yaratmamak gereklidir. Çünkü hiçbir çocuk açlıktan ölmez ve çocuk mutlaka acıktığında yemek yiyecektir. Öncelikle bu konudaki kaygı ve endişelerinizi yenmelisiniz.

Çocuğa yemek yedirmek için yapılan en büyük hatalardan birisi de rüşvet vermektir. Çocuk yemek yemeyince başvurulan bu rüşvetler genelde televizyon karşısına oturtmak, oyunlar oynamak ve video açıp izletmektir. Fakat bunları yapmak yerine, çocuklarınıza yemek yemenin doğal bir ihtiyaç olduğunu göstermeye çalışın. Her çocuk, duygularını sözlerle ve ağlayarak ifade edebilir; dolayısıyla acıktığında sizi bilgilendirecektir.

Çocuğunuza yemek yedirmeye çalışırken yapılan en büyük hatalardan birisi de tabağına konulan miktardır. Çocuğunuzun yemek porsiyonunu ayarlarken onun yiyebileceği kadar koymaya özen gösterin.

Unutma: Çocuğa yemek yedirme konusunda iş kesinlikle annede başlar. Eğer kaygılı ve endişeli bir anne iseniz, çocuğun yemek yemesi sizin için işkence saatlerine dönebilir. Bu sebeple kaygınızı yendiğinizde çocuğunuz da yemek yeme alışkanlığı konusunda kendini rahatlatacak ve yemek zamanı daha eğlenceli olacaktır.
 

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın