Yeni Bir Yıla Yepyeni Diyet Programı

Daha sağlıklı bir yaşam, daha iyi bir beden ve ruh için bu yıl geride bıraktığınız seneden farklı olsun. Peki, bunun için neler yemeli diyorsanız Obezite ve Metabolik Cerrah Prof. Dr. Halil Coşkun, yeni çıkan ‘Obezite Kaderiniz Değil’ isimli kitabında yeni yılda yemeniz gereken besinlerin listesini yaptı. “Tercihlerinizi değiştirin” çağrısında bulunan Prof. Dr. Halil Coşkun’a kulak vermek gerekiyor…
 
Prof. Dr. Halil Coşkun’a göre her gün yemeniz muhtemel bir yumurta, tereyağ-margarin, beyaz peynir, kaşar peyniri, krem peynir, mayonez, ekşi krema, krem şanti ve tam yağlı süt yerine; 2 yumurta beyazı, light labne peyniri, light beyaz peynir, lor, çökelek, light kaşar, dilpeyniri, light labne, az yağlı ya da yağsız yoğurt ve süt tozu (yağı azaltılmış) %1 yağlı ya da yağsız süt kullanmalısınız.

Et tüketiminde ise günlük tüketmeniz gerekenlerden yağda mezgit, salam, pastırma, hamsi, istavrit tava ve kıyma yerine; ızgara somon, levrek, çipura, hindi füme, hamsi buğulama ve çift kez çekilmiş kıyma öneriyor.

Prof. Dr. Halil Coşkun ayrıca aperatif ve tatlılarda çikolatalı kurabiye, meyve suyu, dondurma, çilekli kek, çikolata ve kremalı pasta yerine; diyabetik kurabiye, taze sıkılmış meyve suyu (1 çay bardağı), dondurulmuş yoğurt, diyabetik dondurma, çilekli pandispanya, diyabetik tatlı ve şekersiz muhallebi tüketimini doğru buluyor.

Son olarak kremalı ve şuruplu latteler yerine de yağsız sütle hazırlanmış kafeinsiz kahvelerden yardım alabilirsiniz…
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak