Hamilelikte Kullanılan Vitaminler

Hamilelikte anne adayları hem kendilerini hem de taşıdıkları ikinci can olan bebeklerinin sağlığını ve sıhhatini düşünmek zorunda. Anne adayları bebeğinin sağlığı için doktor tavsiyesi ile kendisinde eksik çıkan ve alması gerekli olan vitaminleri kullanmalıdır. Hem kendisi için hem de bebeği için kullanılmasında oldukça fayda olan vitaminler hamilelik sürecinde ve hamilelik sonrasında oldukça faydalıdır. Ancak vitamin takviyesine başlamadan önce mutlaka doktorunuza danışmalı ve doktor kontrolünde kullanılmalıdır.

Hamilelikte Vitamin Kullanımına Dikkat!

Her anlamda hayatları değişen anne adayları bebekleri için hamile olduğunu öğrendiği ilk anından itibaren iki kişi olarak düşünürler ve yaşarlar. Sağlıkları konusunda da hem kendi sağlıklarını hem de bebeğinin sağlığını düşünür ve o yönde adımlar atarlar. Sağlıklı bir gebelik dönemi için vitamin değerleri oldukça önemlidir. Bu değerler anne adayının ve bebeğin vücudunda her şeyin yolunda olduğunun göstergelerinden biridir.

Hamilelikte D Vitamini Kullanımı

Genellikle hamileliğin başında kullanılmaya başlanan D vitamini, bağırsaklardan kalsiyum emilimini artıran ve kemik mineralizasyonu ile büyümeyi uyarır. D vitamini eksikliği gebelik döneminde de çok sık görülen bir problemdir ve ilk günden itibaren 1200 IU D vitamini takviyesi doktorlar tarafından önerilir.

Hamilelikte Omega 3 Kullanımı

Vücut için gerekli olan yağ asitleri arasında gösterilen Omega 3, hamilelik döneminde bebeğin beyin ve göz gelişimi için şarttır. Omega 3’ün en önemli besin kaynağı ise balıktır. Doktorlar genellikle hafta da 2 gün düşük civa içeren somun, hamsi, istavrit gibi balıkların yenilmesi gerektiğini önerir.

Hamilelikte Demir Kullanımı

Hamilelik döneminde demir eksikliği çok sık görülebilen bir eksikliktir. Hayati bir öneme sahip olan hamilelik döneminde daha az kırmızı kan hücresinin üretilir. Bu durumun sonucunda da kansızlık yani anemi gelişir. Anne adaylarının sık karşılaştığı kansızlığı giderebilmek için doktor anne adayının günlük demir gereksinimini göz önüne alarak demir takviyesi önerir.

İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak