Hayallerin Ötesinde 6 Seyahat Rotası

6 yılını dolduran Aysha ailesi için 50.yılını kutlayan VIP Turizm’den 6 eşsiz seyahat önerisi… Okurken başlayan yolculuğunuzun sonunda hayallerinize bir adım daha yaklaşmanız dileğiyle…

  • BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ’NİN YILDIZI: RAS AL KAİHMAH

Birleşik Arap Emirliği’ni meydana getiren 7 emirlikten biri olan Ras al-Khaimah adını sahil şeridi boyunca uzanan özgün yapılardan alıyor. Ras Al Kaihmah’ta gezilecek yerlerin başında RAK Ulusal Müzesi, balıkçı limanı ve çarşısının yer aldığı Eski Şehir Bölgesi, Sheeba’s Sarayı, çanak çömlek üretim merkezi Haqil Vadisi, Birleşik Arap Emirliği’nin en göz alıcı manzarasının yer aldığı Bih Vadisi ve termal suları ile çölde bir vaha niteliğindeki Khatt geliyor.

Golf, doğa gezileri ve su sporları ile jeep’le gezilerin yanı sıra özellikle deniz ve denizaltı meraklılarına hitap eden Ras Al Kaihmah’ta birbirinden güzel 6 yıldızlı oteller yer alıyor. Rixos ise bu bölgede en çok tercih edilen ve en çok imkanı bulunan otellerin başında geliyor.

Yepyeni bir dünya keşfetmek, deniz altı güzelliklerinin tadını çıkarmak isteyenler için Ras Al Kaihmah çok cazip bir seyahat rotası.

2- RENKLERİN HER YIL YENİDEN DOĞDUĞU ÜLKE: HİNDİSTAN

Bir milyardan fazla insanın yaşadığı ve tamamıyla kendisine ait bir devinime sahip bir ülke. Farklı dillerin, dinlerin, sanat ve kültür kaleydoskopunun, kelimenin tam anlamıyla ruhlarının birleştiği Hindistan, renklerin dansına tanıklık etmeniz için sizi çağırıyor.

Görkemli Himalayalar ve muazzam ormanlarıyla Terrai Bölgesi, Tanrıça Kumari Bahal’in muhteşem kenti Kathmandu, 17. yüzyıldan kalma Budist ve Hindu tapınak, mabed ve manastırlar, Ganj Nehri üzerinde gündoğumu… Sizi dünyanın en büyük ülkelerinden Hindistan seyahatinde bu unutulmaz deneyimler bekliyor.

Dilerseniz dünyanın zirvesini keşfetmek için Hindistan-Nepal turuna, dilerseniz baharın gelişini kutlamak için düzenlenen Renklerin Festivali Holi Festival’i yaşamak için 28 Şubat Holi Festivali’ne katılabilirsiniz.

Çok renkliliği yaşamak için sizi Hindistan’a davet ediyoruz.

 

  • GÜNEŞİN DOĞDUĞU TOPRAKLARDA KARŞITLARIN UYUMU: JAPONYA & KORE

Sırlarla dolu tarihi, renkli yaşamı, yemyeşil adaları, tapınakları ve gösterişli şehirleri ile, yaşam biçiminden mimariye, giyimden selamlaşmaya, müzikten spora kadar her şeyin geleneksellik ve çağdaşlıkla bir arada olduğu çarpıcı ülke: Japonya.

Japonya & Kore gezisinde, Seul Kulesi’nden şehrin kuşbaşı manzarası, Ginza’nın cıvıl cıvıl sokakları, Japon mimarisinin Kyoto İmparatorluk Sarayı, kimono giyme töreni ve çay seremonisi hafızalarınızda yer edecek.

Ayrıca, müzikler, yemekler, mimari, kiraz çiçekleri (sakura) ile büyüleyici Japonya gezisi vize gerektirmiyor.

4-NORVEÇ FİYORTLARINI GÖRMEDEN OLMAZ

Norveç fiyortlarının muhteşem manzaraları ve İskandinavya’nın büyülü dünyasını görmek ve gemi seyahati tecrübesi yaşamak isteyenleri harika bir gezi bekliyor. 17-24 Mayıs’ta Berlin & Oslo otel konaklamalı seçenekli, 9-10 ve 22 Ağustos’ta ise gemi konaklamalı 7 gece-8 günlük bir rüya gezisi ile kuzeyin göz kamaştırıcı güzellikleriyle buluşabilirsiniz.

Çocuklarınız renkli çocuk kulübü aktiviteleriyle hoşça vakit geçirirken, siz de dostlarınızla gemi imkanlarının tadını çıkarabilir ve lüks kabinlerinizde seyahatin tadını çıkarabilirsiniz.

Gemide spa, Türk Hamamı, masaj salonu, harika dünya mutfakları ile restoranlar, tiyatro salonları, 4D sinema, kütüphane, spor salonları ve havuzları ile keyif dolu bir yolculuk yaparken zamanın durmasını isteyeceksiniz. Fiyortlara vardığınızda ise, doğanın güzelliği nefesinizi kesecek. Dağları, buzulları, mavi ve yeşilin çarpıcı güzellikleri ile dünya mirası fiyortlar görülmeyi, siz de bu benzersiz seyahati sonuna kadar hak ediyorsunuz.

  • İRAN KÜLTÜRÜ VE MUTFAĞI; KADİM NEVRUZ GELENEĞİ

Kadim medeniyetlerin toprağı: Adrian, Med, Pers, Part, Helen, Fars, Arap, Moğol ve Türk kültürlerinin harmanlandığı pota… Şiraz, Yezd ve İsfahan’da lezzet dolu bir kültür gezisi… “Dünyanın yarısı” İsfahan; şiirin, güllerin ve bülbüllerin cenneti Şiraz’da unutulmaz beş gün. Binlerce yıllık Nevruz geleneği, İran’ın yeni yıl kutlamaları… Farklı kültürler, muhteşem camiler… Pers tarihinin ve kültürünün en görkemli antik kentleri Persepolis ve Nakşı Rüstem ziyaretlerini de kapsayan günümüz İran kültürü ve mutfağı üzerine leziz bir gezi. 16 -22 Mart 2018 tarihleri arasındaki gezinin ayrıntıları için www.figusto.club adresine bakabilirsiniz.

6- REDDOMES: SİZE ÖZEL RÜYA GİBİ BİR EV

Ege Denizi’nin turkuaz suları ve zeytin ağaçlarıyla çevrili bu ev, sizi beklentilerinizin ötesine taşıyor. Ünlü bir İtalyan mimar ve Paris Opera Balesi’nin sahne tasarımcısı tarafından yapılan evin her köşesi, Doğu dünyasının her yerinden farklı malzemelerle üretildi. Ünlü Rus Balet Rudolf Nureyev’in düşlerimin evi olarak nitelendirdiği ve hayalin gerçeğe dönüşmüş hali olan bu ev Türk ve Doğu sanatlarını ortaya çıkaran büyük bir gizli bahçe olarak Dikili Bademli’de yer alıyor. Doğanın mahremiyeti içinde, turkuaz sulara dalmak ve taze ve lezzetli yemekler ilginizi çekiyorsa, burası tam size göre!

Kubbeli tavana sahip geniş oturma odası, büyük grupların rahatça vakit geçirmesine olanak tanıyan geleneksel tarzda dekore edilmiş bir alan. Dışarıdaki göz alıcı yemek salonunda, mavi ahşap dikdörtgen masanın etrafında 12 kişi ağırlanabiliyor.

Odalar, büyük gruplarda seyahat eden konuklara yeterli mahremiyet sağlayacak şekilde bahçenin etrafında yayılmış durumda. Öğleden sonralarınızı dinlenmek için denize nazır iki zeytin ağacı arasında asılı hamakta geçirebilir, evin çevresindeki kedi, köpek, tavuk, civciv ve horozların dolaştığı bahçede gezinti yapabilirsiniz. Ayrıca ekstra olarak düzenlenen balıkçı teknesiyle özel plaj turları ve gezilere de katılabilirsiniz.

Yemek konusunda, arzu ederseniz görevliler, günlük bir ücret karşılığında leziz yemek pişirebilir ve odaları temizleyebilirler. Ayrıca huzurlu bir tatil geçirmeniz için güvenlik görevlisi de mevcut.

Ulaşım

Bu rüya eve, İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan (144 km) ve Edremit Havaalanı’ndan (77 km) araç kiralayarak ulaşabilirsiniz.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak