Hayatımız Değişiyor…

Bizlerde bu değişim içerisinde kendi rolümüzü oynamaya devam ediyoruz. Tarihteki her büyük değişim ve dönüşüm insanları ve toplumları derinden etkiler. Bu değişim ve dönüşümün ayak sesleri ekonomik, askeri, siyasal ve toplumsal olaylardan anlaşılabilir. Ancak bunlar bir puzzle parçaları gibi bir araya getirildiği takdirde anlamlı (yerine göre anlamsız) ve okunaklı bir hal alır. Kendi küçük ancak hayalleri, umutları ve icatları büyük insanların hepsi bu değişim ve dönüşümün bir parçası. Evet bu günler geride kaldığında belki hiç bir ‘şey’ eskisi gibi olmayabilir.

Hümeyra Zorlu

Ancak önemli olan biz bu ‘şeylerin’ neresindeyiz. Bu zaman zarfında dünyanın bütün insanlık için daha adil bir yer olabilmesi için neler kattık ve neler kazandık. Herkesin kendine sorması gereken asıl soru bu.

Bizler #Evdekal ‘arak bu değişim ve dönüşümün bir parçasıyız. #Evdekal’ arak kendimiz, ailemiz, toplum ve dünya için büyük bir adım atıyoruz. Arınma, sorgulama, gözden geçirme ve problemlere karşı çözüm arama noktasında neler yapıyoruz? Milletimize, Müslüman alemine ve insanlığa nasıl bir katkımız olabilir? 

KORONAVİRÜS KADAR TEHLİKELİ BİR DİĞER ŞEY KORONAFOBİ…

Koronavirüs sizi bedenen etkisi altına alırken Koronafobi psikolojik olarak etkiler ve zarar verebilir. Dünya genelinde oluşan önünü görememe veya yarınla ilgili bir plan yapamama durumundan dolayı insanlar geleceğe umutsuzlukla bakıyor. Ancak şu unutulmamalı gecenin en karanlık olduğu zaman güneşin doğuşuna en yakın olunduğu zamandır. Bu günler elbette geçecek, ancak önemli olan en az hasarla ve en az kayıpla geride bırakabilmek. Her şeyin ilacı olduğu gibi Koronafobi’ninde ilacı üretimdir. #Evdekal ‘arak başta kendimiz olmak üzere ailemiz, toplum ve insanlık için üretim yapabiliriz.

Bu süreçte aslında özümüze yani ailemize ve kendimize döndüğümüzü fark ediyoruz. Hayatımız değişiyor, önceliklerimiz, kazançlarımız ve kaybettiklerimiz değişiyor…

ÜRETİM SİZİNLE BAŞLAR…

Sosyal izolasyon sürecinde düşünce, yemek, teknoloji, fikir, moda, müzik, sanat, dil, edebiyat, film, tiyatro… ve daha birçok şey üretilebilir. #Evdekal ‘dığım yaklaşık 14 günlük süre içerisinde

ev içerisinde ne kadar çok okumam gereken kitabımın olduğunu, ne kadar çok izlemem gereken filmin olduğunu, ne kadar çok yazmam gereken yazımın olduğunu ve daha fazla ibadet etmem gerektiğini fark ettim ve ilk günden itibaren üretmeye başladım.

Yapılacak bu kadar çok şey varken evde sıkılmak veya boş zaman geçirmek konusunda tekrar düşünülmeli. Öncelikle kendinize yapmak istediklerinizle ilgili günlük ve haftalık olarak bir liste yapın ve önünüze engeller çıksa dahi listenizi tamamlamaya üretmeye kendinize katmaya devam edin…

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın