Hollywood Yanağı ile Tombul Yanaklar Kâbus Olmaktan Çıkıyor!

Tüm dünyada en sık karşılaşılan estetik problemlerin başında gelen tombul yanak sendromu, artık 1 saatlik bir operasyon ile kâbus olmaktan çıkıyor. Estetik ve Plastik Cerrah Op. Dr. Ufuk Askeroğlu, yanak içinden alınan yağlar ile daha üçgen ve çekici yüzlere sahip olunabileceğini vurguladı.

 

Yanak estetiği veya ‘’Hollywood Yanağı” olarak bilinen işlem, yüz konturunun köşeli ve yanaktaki yağ yastıklarının fazla olduğu yüzlerde yapılan üçgenleştirme prosedürüdür. ABD’de özellikle Hollywood yıldızlarının birçoğunun yaptırdığı bu operasyon ile estetik anlamda çok tatmin edici sonuçlar alınıyor. Prosedürün ABD’deki literatürdeki ismi ise Bichektomy olarak geçiyor.

 

Hollywood yanağı operasyonu yüzün dışında hiç bir iz bırakmadan sadece ağız içinde yanak bölgesinden bir cm’lik bir kesi ile yanaktaki fazla yağ yastıklarının çıkarılması prensibine dayanır. Lokal anestezi altında yapılabilen ve yaklaşık 30 dk. süren son derece konforlu bir operasyondur. Basit gibi görünen bu operasyonda plastik cerrahin bu konudaki deneyimi kritik önem taşır. Kişinin yüz şekline göre alınacak yağ miktarının belirlenmesi, operasyon sonrası çene/yanak üçgeninin kişiye özel oluşturulması ve operasyon sonrası ağız içindeki dikişlerin hastayı rahatsız etmemesi plastik cerrahin bu konudaki tecrübesi ile doğru orantılıdır.

 

Esas ilginç olan da bu operasyonun aslında daha çok genç kadınlarda muhteşem sonuçlar vermesi. 20-30 yaş grubu, genetik olarak yanakları sarkık duran veya yanakları aşırı dikdörtgen/yuvarlak olan bayanların yaşları olduğundan büyük görünür ve sürekli bir yorgun ifade ile gezmek durumunda kalırlar. Bu yağ yastıkları kişiyi en ufak bir stres, üzüntü ve yorgunlukta olduğundan da daha bitkin gösterir. İşte Hollywood Yanağı ile genç hastalarım kendi yaşlarına geri döndüğü gibi son derece çekici ve estetik bir yüz hattına da sahip olabiliyorlar.

 

Peki operasyon sadece bayanlar için midir? Tabii ki hayır. Sıklıkla bayanların tercih ettiği bir operasyon olsa da erkekler de son dönemde bu operasyon ile daha çekici ve güzel hatlara sahip olabiliyorlar. Her operasyonda olduğu gibi en başında erkek ve bayan hastalarım için ayrı ayrı planlama ve uygulama yapıyoruz.

OPERASYON SONRASI DÖNEMDE NE YAPMAK GEREKİYOR?

 

Ağız içinde yanak bölgesinde ufak dikişler olduğundan ilk gün sıvı gıdalar tercih edilmeli. Sonraki gün yavaş yavaş normal gıdaya geçilebilir. Ilk 3 gün de mutlaka ağız içi gargara ile dikişleri steril tutmak gerekli. Zaten dikişlerin olduğu bölge hemen hemen hiç acımamakla birlikte hastalar bazen dikiş olduğunu bile unuturlar ve bu dikişler birkaç gün içinde kendiliğinden erir. Yanak bölgesindeki çok hafif hassasiyet de yine birkaç gün içinde kaybolur. Hastalarımız ayni gün bile işine dönebilirler. Yanağın asil görüntüsü 3 hafta içinde ortaya çıkmaya başlar.

 

BU TEKNİĞİ KİMLER KULLANIYOR?

Angelina Jolie, Megan Fox ve Jennifer Aniston bichecktomy ile Hollywood yanağı operasyonunu uygulatan ünlülerden sadece birkaçı..

 

 

 

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın