Instagram Şifremi Unuttum, Nasıl Kurtarabilirim?

En popüler sosyal medya uygulamaları arasında yer alan Instagram son yıllarda en çok indirilen ve kullanılan uygulamalar arasında yer alıyor. Ancak sosyal medya uygulamalarının en olumsuz taraflarından biri de şifrenin unutulması durumudur. Sizde yeni bir instagram hesabı açmak zorunda kalmadan hesabınızı kullanmaya devam edebilmeniz için yazımızı okumaya devam edin.

 Milyonlarca kullanıcısı olan instagram, sosyal medya platformaları arasında en popüler uygulamaları arasında yer alıyor. Popülerliğinin ve ilginin artmasından dolayı bazı sorunlar meydana gelebiliyor. Bu sorunlardan bir tanesi de şifrenin unutulmasıdır.  Birden çok hesabın olması durumunda ortaya çıkan bu soruna instagram pratik bir çözüm sunuyor. Instagram hesabınıza girişte kullanıcı adını doğru bir şekilde yazıyor ancak şifrenizi unutmuş ve yanlış giriyorsanız panik yapmayın.

E-Posta İle İnstagram Şifresi Yenileme

Bazı kişilerin birden çok hesabı da olduğu için şifreleri hatırlamak ya da karıştırabilme ihtimali de yüksek. Instagram bunun için pratik çözüm sunuyor. Kayıtlı olduğunuz telefona ya da mail adresine şifre sıfırlama bağlantısı göndererek yeniden şifre oluşturmanıza imkan sunuyor. Instagram kayıtlı olduğunuz e-posta adresine şifre sıfırlama bağlantısı gönderiyor. Sonrasında Instagram “Kullanıcı adını veya e-posta adresini gir ve sana hesabına yeniden girebilmen için bir bağlantı gönderelim.” şeklinde bir mesaj gönderiyor. Bu adımın ardından yapmanız gereken diğer işlem ise kayıtlı olduğunuz telefon, e-mail veya kullanıcı adınızı girin. Sonrasında şifre yenileme butonuna tıklayarak şifrenizi sıfırlayın.

Bu işlemlerin ardında telefon veya e-posta adresinize mail gönderilecek. Gönderilen mail sizi şifre yenileme alanına yönlendirecek. Sonrasında yeni şifrenizi iki defa yazarak oluşturabilirsiniz.

SMS İle Instagram Şifresi Yenileme

Instagram’da şifremi unuttum seçeneğini tıkladıktan sonra ‘Telefon’ seçeneğini seçin ve açılan sayfaya telefon numaranızı girin. Ardından telefonunuza şifre yenileme bağlantısı gelecek ve şifrenizi yenileyebileceksiniz.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın