Isıtıcı Seçiminde Memnun Kalmanın Yolları

Kış aylarının vazgeçilmezi; ısıtıcı her zaman sadece bir ısınma aracı değildir. Şık tasarımlı bir ısıtıcı evinizi ısıtırken aynı zamanda tarzınızı da yansıtır. Çoğu zaman ısıtıcı seçmek basit bir işmiş gibi görünür. Oysaki alacağınız ürünün güvenilirliği, garantisi, fiyatı, hangi malzemeden yapıldığı ve hangi alanda kullanılacağı önemlidir. Pek çok çeşidi bulunan ve uygun fiyata alabildiğiniz doğru modeldeki kaliteli bir ısıtıcı yalnızca evinizi ısıtmakla kalmaz içinizi de ısıtır.

Dilediğiniz Mekana Dilediğiniz Isıtıcı

Birçok kişi ısıtıcıların çok elektrik harcadığını düşünür. Hatta tehlikeli olduğunu sanır. Ancak sanılanın aksine günümüzde tasarruflu olarak üretilen modelleri bulunur. Çoğu modelin devrilmelere karşı emniyet kilidi vardır. Termostatlı modeller sayesinde ısıyı sabitleyebilirsiniz. Duvara monte ederek tehlikeyi önleyebilirsiniz. Çalışma biçimi olaraksa üç çeşit ısıtıcı bulunur. İlki Quartz tipi olanlardır. İçindeki rezistans sayesinde ısınma sağlar. Diğer bir tip Infrared’dir. Işık yardımıyla ısıyı yayar. Sonuncusu ise fanlı modellerdir. İçinde bulunan fan sayesinde sıcak havayı dağıtır. Kule tipindeki bir ısıtıcı yapı olarak quartz, infrared ya da fanlı olabilir. Kule, şömine ya da radyatör tipinde olması iç yapısıyla değil dış görüntüsüyle ilgilidir. İyi bir elektrikli ısıtıcıdan kısa zamanda en yüksek verimi alabilirsiniz. Alanlarınızı sımsıcak yapacak modelleri haydi gelin biraz daha yakından inceleyelim.

Quartz: Yaygın olarak kullanılan ısıtıcılardır. Çabuk ısındıkları için daha hızlı kullanım sağlar. Küçük mekanları ısıtmada daha çok kullanılır. Tip olarak da küçük oldukları için daha kolay taşınır. Devrilmelere karşı emniyetlidir.

Infrared: Isıyı ışık yardımıyla tutar ve yayar. Çalışma mantığı güneşe benzer. Daha fazla ısı taşıma kapasitesi olduğu için restoran, kafe gibi işletmelerde sıklıkla tercih edilir. Ayaklı, kule tipi, duvar tipi gibi modellerde olabilir. Hemen hemen her mekan için kullanım kolaylığı sağlar.

Kule Tipi: Tip olarak kuleyi andırır. Az yer kaplar. Bu özelliğinden dolayı da dar mekanlarda daha çok tercih edilir. Devrilme emniyeti bulunur.

Elektrikli Şömine: Ankastre ya da soba gibi modelleri bulunur. Şık ve romantik bir görünümlüdür. Maliyeti odun şöminelerine göre oldukça azdır. Ateş ve duman çıkarmadığı için estetik bir ısınma sağlar. Her mekana uygulanabilir. Uzaktan kumandayla da kontrol edilebilir.

Fanlı Isıtıcı: İçinde bulunan fan yardımıyla ısıyı kolay bir şekilde dağıtır ve hızlı ısınma sağlar. Ortamın ısısını kısa sürede istenilen düzeye getirebildiğinden dolayı sık tercih edilir. Boyutundan dolayı pratik kullanıma sahiptir. En çok ofislerde kullanılır. Evde çocuk odalarını ısıtmada tercih edilir.

Elektrikli Radyatör: Görünüm olarak kalorifer peteğine benzer. Her mekanda kullanıma uygundur. Tekerlekli modelleri istenilen her yere taşınabildiği için kullanışlıdır. Duvara da monte edilebilir. Dış yüzeyleri aşırı sıcak olmaz. Özellikle çocukların olduğu ortamlarda tehlike barındırmaz. Havadaki nemi yok etmek ve ısıyı dengeli bir biçimde dağıtır. Kablosu çıkarıldıktan sonra da belli bir süre boyunca ısıyı sabit tutar.

Dış Mekan Isıtıcılar: Bahçe, balkon, teras gibi mekanlardan kışın da faydalanabilmek için kullanılır. İç mekanlarda kullanılan modellerin hemen hemen hepsi dış mekanlarda da kullanılabilir. Mekanın büyüklüğüne uygun ısıtıcı seçilerek en yüksek verim alınabilir.

Isıtıcı Seçiminde “Keşke” Değil “İyi Ki” Deme Vakti!

Şimdiye kadar kötü tecrübeler yaşamış olabilirsiniz. Isıtıcınızdan memnun kalmamış ya da yıllar sonra onu emekli etmek ve yollarınızı ayırmak zorunda kalmış olabilirsiniz. Daha önce hiç kullanmamış da olabilirsiniz. Fakat şimdi yepyeni bir sayfa açma zamanı. Aradığınız kaliteyi uygun fiyatlarla alarak hem ailenizi hem kendinizi mutlu etmenin zamanı geldi. Bu seferki seçiminizde keşke yerine iyi ki demek isterseniz sıcacık alanlar için en uygun modeli Koçtaş web sitesinde bulabilirsiniz. Elektrikli ısıtıcı fiyatlarını inceleyerek, Koçtaş kalitesi ve güvencesiyle kolay bir şekilde satın alabilirsiniz.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak