Ispanaklı yaş pasta tarifi

Ispanaklı yaş pasta tarifi

 

Bu iki kelimenin birlikte kullanılmasına alışkın değilseniz öncelikle bunun bir şaka olmadığına inanmalısınız. Zihne ve bedene kuvvet vermesiyle bilinen sebzelerin en yararlısı ıspanağı reddedenlere sevdirmenin bir yolu daha var.  Lezzetine bayıldığınız yaş pastalarınızı artık ıspanakla yapabilirsiniz. Estetik açısından da hiç tereddüdünüz olmasın. Alışkın olduğunuz tüm yaş pastalardan çok daha harika bir görüntüsü ve lezzeti var. Tanıdık tüm pastamalzemelerinin içinde bulunduğu ıspanaklı pastanın diğer yaş pastalardan tek farkı ıspanaklı olması. Denemeden yorumda bulunmamanız tavsiye edilir.

Ispanaklı Yaş Pasta Tarifi

Ispanaklı yaş pasta için malzemeler:
250 gr ıspanak
Bir su bardağının yarısından biraz fazla sıvı yağ
3 Yumurta
2 Su bardağına yakın şeker ( ne kadar tatlı olmasını istediğinize bağlı)
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya

Ispanaklı Yaş Pasta Tarifi Hazırlanışı:

İlk önce tahmin edilen işlem yumurta ve şekerin çırpımı var elbette. Bu karışımı krema haline getirene kadar devam ediyorsunuz. Mikser yardımı ile bu işlemi kolayca ve yorulmadan birkaç dakikada yapabilirsiniz. Çok az yağda kavurarak yumuşattığınız ıspanaklarınızı robotta iyice toz haline getirin.

Ispanağınızı yumurtalı karışıma ekledikten sonra kabartma tozu ve vanilyayı un eşliğinde karışıma ilave edin. Bütün malzemeler birbiriyle iyice harmanlandıktan sonra yağlayarak hafif un serptiğiniz pasta kalıbınıza boşaltın.

Önceden ısıtarak hazırladığınız fırınınızı 170 dereceye ayarlayarak yaklaşık yarım saat kadar orta derecede kızarana kadar pişirin. Soğumaya bıraktığınız keki ortadan ikiye bölerek tıpkı diğer pastalar gibi ara katını ve üstünü kremaya bulayarak dilediğiniz şekilde süsleyebilir ve afiyetle yiyebilirsiniz.

 

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın