İstanbul Modern’den Çocuklara Özel

İstanbul Modern ve Centre Pompidou işbirliğiyle gerçekleştirilen Keşif Alanı eğitim programı “Müzedeki Mimarlar” ile devam ediyor.

Dünyaca ünlü mimarlar Renzo Piano ve Richard Rogers’ın müze mimarisi konusundaki yaklaşımlarından ilham alan yeni atölye, 12 Ekim’de başlıyor.

5-12 yaş grubundaki çocuklar ve aileleri için düzenlenen program, Piano ve Rogers’ın birlikte tasarladıkları Centre Pompidou’nun müze mimarisi konusundaki yaklaşımlarından esinleniyor. Çocuklar, her bir etkinlikte yeniden mimari kurgular yaratabildikleri, takıp çıkartarak yeni formlar oluşturabildikleri kolektif bir oyun alanında bir araya geliyor.

Çocukların, mimarlık nedir, bir yapı nasıl oluşturulur, etrafımızda ne tür yapılar bulunur, müze mimarisi nasıl olmalıdır gibi soruların yanıtlarını araştırdıkları bir sohbetle başlayan program, müze mimarları Renzo Piano ve Richard Rogers’ın bazı tasarımlarının incelenmesi ile devam ediyor. Uygulama kısmında ise çocuklar, bu özel eğitim malzemelerinin parçalarını tanıyor ve onları nasıl kullanabileceklerini araştırıyor. Mimari fikirler geliştirmelerinin ardından, tüpleri fikirlerini somutlaştıracak biçimde bir araya getiriyorlar.

“Müzedeki Mimarlar” adlı program 14 Ocak 2018’e kadar hafta sonları çocuklar ve ailelerini bekliyor.

 

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın