Japon Perde Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

İç mimarinin ülkemizde gelişmesi ve klişe dekorasyon kalıplarının yıkılarak modern mimari anlayışının gelişmesiyle birlikte dekorasyon algısı da bütünüyle değişti. Bu değişimden mobilyalar ve perdeler de fazlasıyla etkilendi. Gündelik hayatta evimizin perdelerini seçerken genel olarak hem fonksiyonel olmasına hem de estetik bir hava vermesine dikkat ederiz. Son yıllarda perde çeşitleri ve formlarındaki artış dikkate değerdir. Perde çeşitlerinin genişleyen skalası sayesinde evimizi şık bir biçimde dekore etmek işten bile değil!

Uzak doğunun mistik havasından etkilenerek tasarlanan Japon perdelerde evinizi göz alıcı bir auraya büründürecek. Perde seçerken mutlaka japon perdeler dikkatinizi çekecektir. Bu perdeler mekanizmalı bir yapıya sahiptir. Dikey olarak kullanılırlar. Açılma şekilleri slayt olarak ya da katlamalı değil yanlara doğrudur.  İstediğiniz stilde ve modelde bulabileceğiniz bu perdeler fonksiyonel yapılarıyla da cezbedicidir. Japon perde seçerken nelere dikkat etmeliyiz sorularının cevapları yazımızda…

japon-perde

Japon Perdenin Özellikleri

Japon perdeler; kumaş panel biçiminde istediğiniz boyutlarda üretilir, taşıyıcı plakalara cırt denilen kotex malzeme ile tutturulur. Perdenin etek bölümlerinde perdenin hoş durmasını sağlayan statik boyalı lamalar bulunmaktadır. Bu lamalar stor perdelerde olduğu gibi yuvaya geçirilerek kullanılır. Perdenin mekanizması manuel de olabilir motorlu bir mekanizmada kullanılabilir. Bu mekanizma dayanıklıdır ve kolay kolay bozulmaz. İlk bakışta dikey perde gibi görünebilirler ama farklıdırlar. Aradaki fark ise japon perdelerin bantlarının daha da geniş ve sabit olmasıdır.

Japon perdeler geniş ve büyük pencerelerde daha hoş duracaktır. Seperatör olarak da kullanabilirler. Özellikle fransız balkonlu evler için japon perdeler ideal bir seçim olacaktır. Eğer pencerelerinizde japon perdeler kullanacaksanız perdenin önünde hiçbir nesne bulunmamalıdır. Televizyon, dolap, vitrin ya da kanepe gibi eşyalar perde mekanizmasını etkiler ve perdeler açılıp kapanamaz. Bu tarz perdeler ahşap, hasır ve çeşitli kumaşlardan yapılabilirler. Apreli ya da işlenmemiş kumaşlarda japon perde yapımında kullanılabilir.

Her tarza uygun bulabileceğiniz bu perdeler dekorasyonunuza uyum sağlar ve iç mekanlar sofistike bir dokunuş ekler. Eğer klasik döşenmiş bir eviniz varsa kadife ya da deri üzerine baskı ve nakış detaylarıyla bezeli perdeleri tercih edebiliriniz. Modern bir stiliniz varsa düz renklerde ya da desenli türleri çok beğenebilirsiniz. Pilisiz olan bu perdeler üzerindeki desenleri ve renkleri daha canlı ve net bir biçimde gösterebilmektedir. Japon perdelerin temizliği de oldukça kolay ve pratiktir. Bu perdelerin ağırlıkları çıkarılarak düz bir zemine serilir ve nemli bir bez ile her iki tarafı da silinir. Biraz kuruduktan sonra tekrar asılabilir.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak