Kaliteli Bir Uyku İçin Nelere Dikkat Etmeliyiz

Kaliteli ve Sağlıklı Uyku İçin Ne Yapmalı

Uykusuzluk yaz sıcaklarında en çok ortaya çıkan problemlerden. Bu sıcak günlerde uyumak zorlaşıyor, ertesi gün güne adapte olmak ise daha bir zor hale geliyor. Oysaki güne dinç başlamanın yolu 8 saat uykudan geçiyor. Uyku ortamının konforlu olması da uyku kalitesini etkileyen en önemli etkenlerden. Yaz aylarında rahat bir uyku uyumak için nasıl bir uyku ortamı oluşturulmalı?

Öncelikle ince tekstil ürünleri tercih edilmesi gerekiyor. İnce nevresim takımları, yüzde yüz pamuk içeriği ve hava geçirgenliği konforlu bir uykuya zemin hazırlıyor.

Kaliteli Uyku İçin Yapılması Gerekenler

Sıcak bir ortamda uykuya dalmak imkansız hale geliyor. Uyku kalitesi sıcaktan çok etkileniyor. 24 derecenin üzerine çıkan hava sıcaklıkları uyku uyumayı problem haline getiriyor. Sıcak havalarda yataklarda, saten ve keten gibi ince kumaşlar tercih edilmesi gerekiyor. Nevresim takımları nefes alan ve ısıyı hapsetmeyen özellikte olmalı ki uyku eziyet olmasın!

Uykudan mutlu uyanmak için de yatak odası dekorasyonu önemli bir etken. Sakin ve dinlendirci bir ortam için renk tercihi doğru yapılmalı. Farkında olmadan seçtiğimiz renkler, ruh halimizi ve duygularımızı olumlu yada olumsuz etkilebiliyor. Yatak odası dekorasyonunda mutlaka pastel tonlar tercih edilmeli. Gökyüzü ve denizi çağrıştıran mavi, yatıştırıcı ve sakinleştirici özelliği ile yaz aylarında yatak odalarında en çok kullanılan renklerden biri. Doğanın rengi olarak bilinen yeşil ise stresi yumuşatıyor ve kaliteli bir uyku geçirilmesini sağlıyor.
Bej rengi, pudra ve vizyon gibi toprak tonları doğal ve samimi bir atmosfer oluşturuyor. İyi ve sakin bir uyku için, dinlenmiş ve dinç olarak güne başlamak için yatak odalarında renklerin sesine kulak vermek gerekiyor.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak