Kaş Yapınız Anatominize Uygun Mu?

Yüzümüze ifade veren tek alan kaşlarımızdır. Burun estetiği ile solunum ihtiyacınızı giderebilir ya da şekil verebilirsiniz. Ancak mimiklerinizi etkili kullanmadan size yardımcı olmaz. Kaşlarınızla olumlu ya da olumsuz, şaşkın ya da üzgün bütün ifadelerinizi kolayca ifade etme şansı sizin elinizde. Saçınız kadar yüzünüze en önemli ifadeyi veren kaşlarınız ile ne kadar yakından ilgileniyorsunuz? 4D kaş tasarım uzmanı Didem Özkan ile merak edilen ve sorulmayı bekleyen her şeyi konuştuk…

 

Öncelikle Didem Özkan’ı tanıyabilir miyiz?

Yaklaşık olarak 17 yıldır sağlık ve güzellik sektöründe Estetik Koçu ve Medikal Pigmentasyon Uzmanı olarak hizmet veriyorum. Son 5 yıldır ise kendi kliniğimde ekibimle birlikte profesyonel hizmet sunmaya devam ediyorum. İşe başlarken her zaman eğitime önem verdim. Yurtdışında ve yurt içinde eğitimler aldım. Uzmanlık için gereken belgeleri alarak uzmanlığımı kazandım. Şuan verdiğim hizmetler ve uyguladığım yöntemler uluslararası düzeyde akredite olmuş uygulamalardır. Bu anlamda sektörde böyle bir fark yaratabilen ilk uzman olduğumu söyleyebilirim. Kendi özel kliniğimde profesyonel olarak estetik koçluğu, kişisel danışmanlık ve bakım hizmetleri veriyorum. Bunun yanı sıra patenti ve telif hakları bana ait olan 4D kaş tasarımı gerçekleştiriyorum. Medikal pigmentasyon, saç simülasyonu, meme başı estetiği, vitiligo ve çatlak izleri gibi birçok alanda da kadın ve erkeklerin ihtiyacı olabilecek medikal işlemler için profesyonel uygulamalar yapıyoruz.

 

4 D anatomik kaş tasarımı ne demek anlatır mısınız?

4 D Anatomik Kaş Tasarımı, Türkiye’de oldukça popüler hale gelen, benimle özdeşleşen ve uygulayıcısı olduğum bir tasarım tekniktir. Estetik ve güzellikte 4. boyut olarak adlandırılan ve zaman kavramını temsil eden 4D yaklaşımı, kalıcı özelliği bulunan ve kişiye özel olarak kendi yüz anatomisine uygun şekilde yapılan bir uygulamadır. Kaşını beğenmeyen, kaş problemi yaşayan veya sürekli kaş aldırmak zorunda kalan kadın ve erkekler bu sorunlardan kurtulmak için 4D uygulamasına başvuruyor. Bunun yanı sıra saçkıranlar, travmalar, yanıklar, kazalar ve cilt rahatsızlıkları ya da kaşlarda doğuştan gelen problemler kişilerin gözlerini ve yüz güzelliğini gölgeleyebiliyor.  Bu istenmeyen durumlara karşı 4D anatomik kaş tasarımı sayesinde kaşlara hacim verilerek daha genç ve dinamik bir görüntü yaratmak mümkün hale geliyor. Özellikle seyrek kaşlılar için de başarılı bir çözüm sunabiliyor. Aynı zamanda kaş yaraları kapatılabiliyor ve herkes kendi doğallığına uygun bir kaş tasarımına sahip olabiliyor.

 

İnsanlar neden kaş tasarıma ihtiyaç duyuyorlar?

Kaşlar, güzel bir yüzün en temel unsurlarından bir tanesi. Yüz ifadelerini etkileyen, daha belirgin hale getiren bir özelliği bulunuyor. Bakışların ön plana çıkmasını sağlayabiliyor ve ifadelerimizin karakteristiğini belirleyebiliyor. Güzellikte ve yüz ifadelerinde bu kadar büyük rol oynayan kaş için insanlar pek çok açıdan tasarıma ihtiyaç duyabilir.

Bazen yenilenme ve değişme ihtiyacından da kaş tasarımına ihtiyaç duyulabiliyor. Ya da hayatındaki önemli bir değişim için kaşlarını değişime uygun hale getirmek de bir neden olabiliyor. Mesela iş hayatınızdaki bir pozisyon değişikliği ya da evliliğe hazırlık gibi nedenler insanların kaşlarını yeni hayatlarına uygun hale getirmek istemesinde bir neden olabiliyor. İşte bu gibi nedenler insanların kendi yüz ifadesine ve anatomisine uygun bir kaş tasarımı ihtiyacını doğurabiliyor.

ERKEKLER KAŞ TASARIMINA NASIL BAKIYOR?

 Erkeklerin kaş tasarımına olan ilgisi artmış durumda bunu neye bağlıyorsunuz?

Günümüzde bakımlı olmak, güzel görünmek kadın erkek, genç yaşlı ayırımı yapmaksızın herkesin önem verdiği bir konu haline geldi. Yüz ifadesine uygun bir kaşa sahip olmak da bunlardan bir tanesi.  Artık erkekler de kalın kaşlı ya da seyrek kaşlı olarak hayatı sürdürmenin bir kader olmadığının farkındalar. Çünkü modayı yakından takip ederek kişisel bakımlarına oldukça önem gösteriyorlar. Kaşını beğenmeyen, çeşitli sorunlardan dolayı kaş problemi yaşayan veya sürekli kaş aldırmaktan bıkan erkekler, bu sayede kaş tasarımını bir çözüm olarak görüyorlar. Erkeklerde oluşan bu farkındalık “erkek adam kaş alır mı” tabusunu da çoktan yıktı ve erkekler de kalıcı çözüm için 4D kaş tasarımını keşfetti. Burada bizim yaptığımız uygulamaların yapılabilirliğini, uygulanabilirliğini, doğallığını ve kendilerine özgü tasarımların olduğunu gördükçe erkeklerin ilgisi her geçen gün artmaya devam etti.

 

Kaş tasarımı dışında birçok farklı uzmanlık alanınız var. Bize uzmanlık alanınızdan bahseder misiniz?

Estetik Koçluğu ve Medikal Pigmentasyon bizim esas uzmanlık alanlarımız. İnsanların kişisel değişim süreçlerinde bakım, estetik, güzellik gibi konularda da  koçluk, danışmanlık yapıyoruz. Kişilerin ihtiyaç duyduğu süreçleri biz yönetiyoruz. Burada kişiler estetik bir değişime karar verdikten sonra saç simülasyonu, meme başı estetiği, vitiligo, medikal cilt bakımı, dudak renklendirme, kaş dolgusu gibi birçok alanda hizmet verebiliyoruz.

 

Uygulamalarınız arasında kaş dolgusu da mevcut. Kaş dolgusu tam olarak ne oluyor?

Kaş dolgusu işlemi özellikle kalıcı makyaj işlemlerinden çekinen kişiler için alternatif bir çözüm yolu sunuyor. Kalıcı makyaj uygulamaları kaş hacminizi arttırır, tasarım olarak sizleri memnun edebilir ancak yaş veya daha farklı özel nedenler nedeni ile bu uygulamayı yaptıramayabilirsiniz.

Bu durumda kaşlarınıza şekil verebilmek ve hacim kazanması için Kaş Dolgusu uygulaması devreye giriyor. Kendi kaş köklerinizi besleyerek ve canlandırarak mevcut köklerinizi harekete geçirerek sadece 1-2 seans sonunda kendi kaşlarınızla yepyeni bir Anatomik Kaş Tasarımı’ na ulaşma şansı elde ediyorsunuz. Kendi kaşlarınızdan yararlanarak yaptığımız bu işlemde kıl yapısını güçlendirerek kaşlarınızın dolgusunu artırıyoruz.

 

Saç similasyonu ve saç dolgusu da yaptığınız uygulamalar arasında. Saçları kapalı olan kadınların saçlarında hava almama durumundan dolayı dökülmeler oluyor. Bu konuda yaptığınız işlemler bu probleme yardımcı oluyor mu?

Saçları kapalı olan kadınlar için biz saç similasyonundan ziyade daha çok saç dolgusu yapıyoruz ve saç dolgusu kapalı saçlara daha çok yardımcı oluyor. Burada yaptığımız işlemle hava almayan, güçsüz kalmış saçların kıl köklerine DNA onarımı ve hasar onarımı sağlayarak tedavi edilmesini sağlıyoruz. Bu yöntemle saçların daha gür, güçlü ve sağlık kaldığını söyleyebilirim.

MEDİKAL CİLT UYGULAMASI İLE GENÇ KALIN…

Cilt bakım uygularınızda öne çıkan farklılıklar nelerdir?

Cilt bakımında esas aldığımız konu kişilerin ihtiyacına özel medikal uygulamalar olmasıdır. Burada sorunu tedavi edici, kalıcılık sağlayan ve efektif sonuçlar alabilecek uygulamalar yapıyoruz. Herkesin cilt yapısı farklı olduğu için gerekli medikal işlemler öncesinde cilt yapısını önce doğru bir şekilde analiz ediyoruz. Analizin yaptığımız cilde özel uygulamalar gerçekleştiriyoruz. Bu sayede kişiye özel çözümler sunabildiğimiz için daha sağlıklı sonuçlar alabiliyoruz.

 

Kaş tasarımı dendiğinde akla gelen ilk isimlerdensiniz? Bu uygulamayı yaptırmak isteyenler için tavsiyeleriniz nelerdir?

Her şeyden önce kaş tasarımı yaptırmak isteyenler bu uygulamaları medikal işlemlerle yapan kliniklerde yaptırmalarını öneriyorum. Kaş tasarımı yapan her uygulayıcının yeterliliğini gösteren uzmanlık belgelerinin olduğundan emin olun ve iyice araştırın.  Bunun yanı sıra kullanılan ürünlerin kişiye özel tek kullanımlık olduğunu kontrol etsinler.

Kaşlarında değişim yapmak isteyenlere tavsiyem ise modanın getirdiği kaş trendlerinden ziyade kendi yüz anatomilerine uygun kaş modellerini seçmelerini öneririm. Çünkü genelde kadınlar ve erkekler çok beğendikleri birinin kaşlarına özenebiliyorlar ancak buradaki önemli nokta sizin yüz hatlarınıza ve kaş yapınıza uygun tasarımı yapmaktır.

 

 

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak