Kilo Vermek İçin Bu Besinleri Yiyin!

Hemen hemen her kadının en büyük dertlerinden biridir kilo almak. Yaza girmeden önce hepimiz diyet yaparak fazla kilolarımızdan kurtulmaya çalışırız. Kilo verdiren besinler ile daha kolay bir şekilde fazla kilolarınızdan kurtulabilirsiniz…

Sağlıklı bir birey olmak için kilomuzun ortalamanın üzerinde olması gerekir. Kilo, erkekler için de büyük sıkıntı olsa da kadınlar için kilo vermek en büyük zorlukların başında gelmektedir.

Kimimiz sıkı diyetler yaparak, kimimiz çok düzenli bir egzersiz programı ile kilo vermeye çalışıyoruz. Peki sağlıklı kilo vermek için ne yapmak gerekir?

Kilo vermek için yapılacak şeylerin en başında sağlıklı beslenmek geliyor. İstediğiniz kadar sıkı spor ve egzersiz yapın, eğer düzenli beslenmiyorsanız istediğiniz kiloya sahip olamayabilirsiniz.

Diyetisyen eşliğinde kilo vermek sağlık açısından oldukça büyük önem teşkil etmektedir. Beslenme diyet uzmanları kişinin boy ve kilo ölçüsüne, herhangi bir sağlık problemi olup olmadığına göre kişiye özel bir diyet listesi hazırlar. Uzmanlar bu listeyi hazırlamadan önce kişiden detaylı bir kan tahlili ister ki diyet listesini ona göre ayarlayabilsin…

Kilo Verdiren Besinler!

Bazen diyetisyen tarafından oluşturulan listeye birebir uysak bile kilo vermemiz istediğimiz şekilde gitmeyebilir. Kilo verdiren besinler ile metabolizmanızı hızlandırıp kilo verme aşamasında daha hızlı yol alabilirsiniz.

Acıbadem Taksim Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilan Eker, kilo vermek için önemli olanın yediğiniz besinden az kalori alırken, besinin midenizde daha çok yer kaplaması olduğunu söylüyor.

Midede daha uzun süre kalan besinler tokluk hissi yarattığı için acıktığınızı hissetmeyebilirsiniz. Besinlerin posa, protein ve içerdiği su miktarı midede tokluk hissi yaratıp yaratmamasında etken noktalardır.

Kilo vermeye yardımcı olan besinleri Diyet Uzmanı Dilan Eker sizler için açıkladı. Kilo verdiren 14 besin ile artık kilo vermek daha kolay…

Yumurta

Oldukça fazla protein içeren yumurta, kilo vermede en etkili besinlerin başında gelmektedir. Düzenli ve sağlık kilo vermek isteyen her bireyin diyet listesinin en başında yumurta yer almalıdır.

Yulaf Ezmesi

Yüksek oranda lif içerdiği ve su emme kapasitesi oldukça fazla olduğu için  midede fazlasıyla tokluk hissi yaratan yulaf ezmesi,diyet listelerinin olmazsa olmazlarındandır.

Az Yağlı Etler

İçeriğinde fazla miktarda protein bulunan et, tavuk, hindi ve balık gibi az yağlı etler tokluk hormonu üzerinde oldukça büyük bir etkiye sahiptir. O yüzden sağlıklı kilo vermek isteyenler düzenli olarak bu besinlerden tüketmelidir.

Tatlı Patates

Antioksidan açısından oldukça zengin bir besin olan tatlı patates, yüksek miktar posa ve su içerdiği için diyetlerde yenmesi uygundur. 1 kase haşlanmış ya da fırınlanmış tatlı patates bir ince dilim ekmekle aynı kaloriye sahip olduğu için ekmek yerine tercih edilebilir.

Baklagiller

Bitkisel protein kaynağı olan kuru baklagiller, posa ve protein açısından oldukça zengindir. Diyet yaparken nohut, fasulye, mercimek, börülce gibi kurubaklagil besinleri kullanmanız daha hızlı kilo vermenizi sağlayacaktır.

Yeşil Yapraklı Sebzeler

Hem yeşil yapraklı olup, hem de kükürt içeren besinler kilo vermede önemli rol oynar. Maydanoz, ıspanaki roka gibi, lahana, brokoli gibi sebzeler çokça posa ve su içerdiği için tokluk yaratır. Ayrıca sebzeler çiğnerken vakit aldığı için yeme süresini uzatıp daha az kalori almanıza yardımcı olur.

Ananas

Oldukça yüksek oranda su ve posa içerdiği için diyette tüketilebilecek en doğru meyvelerden biri ananastır. Ananas, doygunluk hissi yaratma konusunda oldukça başarılıdır.

Elma

Aynı ananas gibi su ve posa açısından zengin bir meyve olan elma da midede çok daha fazla alan kapladığı için diyetlerde tercih edilebilecek olan meyveler arasındadır. Özellikle kabuğuyla birlikte yendiği zaman uzun süre tokluk hissi yaratır.

Portakal

İçeriğindeki posa ve su miktarının çok olması portakal da sağlıklı beslenme ve zayıflamak için yenebilecek olan meyvelerin başında gelmektedir. Kabuğu ince soyulup altında yer alan beyaz posasıyla yendiği zaman posa almanızı sağlayarak midede doluluk hissi sağlar.

Yoğurt

Protein açısından oldukça zengin bir besin olan yoğurt, zayıflarken tüketildiğinde karın bölgesinde yağlanmanın azalmasında yardımcı rol oynar. Düzenli yoğurt tüketimi ile beden kitle indeksini düşürmek mümkündür.

Bulgur

Tam tahıl taneli olan bulgur, yüksek oranda life sahip olduğu ve glisemik indeksi oldukça düşük olduğundan dolayı diyetlerin kurtarıcı besinlerinden biri olabilir.

Karabuğday

Aynı bulgur gibi tam tahıl taneli olan karabuğday, diğer tüm tahıllara göre daha fazla lif ve protein içerir. Bağırsaklarda iştahı baskılayan hormonları harekete geçiren karabuğday da zayıflamak isteyenlerin kurtarıcı besinlerinden…

Kinoa

Glisemik endeksi oldukça düşük olan kinoa da tahıl olarak tercih edilebilecek besinlerden. Diyet yaparken pirinç, ekmek ya da beyaz un yerine kontrollü olarak tüketildiği zaman tok hissetmeye yardımcı olacaktır.

Lor Peyniri

Yağ içeriği ve enerji açısından diğer peynir türlerine oranla daha düşük olduğu için kilo vermek isteyenlerin tercihi olabilecek olan lor peyniri, protein açısından da oldukça zengindir. Hacmi sayesinde uzun süre tokluk sağlayan lor peyniri ile kilo vermek kolaylaşır.

Merve Akdoğan

İstanbul Üniversitesi Radyo TV bölümü mezunu olan Merve Akdoğan, web içerik editörüdür. Moda, Kadın, Stil, Güzellik, Seyahat/Gezi alanlarında içerikler üreten editörümüz, alanında uzman isimlerle röportajlar da yapmaktadır.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın